30. nov. 2001
Myggen er sur på treneren

Satt ut av troppen mot Cottbus i morgen

Odd Magne Hansen

(München) 1860 Münchens stjernespiller Thomas Häßler sier til avisen TZ at det foregår en strid mellom den nye treneren Peter Pacult og Myggen. Grunnen skal være at Myggen ble tatt av banen etter nøyaktig en halvtime i cupkampen onsdag, mot Borussia Mönchengladbach.

-Det er den høyeste straff en spiller kan få, sa Häßler på gårsdagens pressekonferanse, og foreslo at Pacult og Myggen snarest setter seg sammen ved et bord, og snakker ut om saken.

Saken skal være at Myggen rett og slett ble fly forbanna, da han ble byttet ut. Ifølge vitner skal Myggen i pausen ha knurret følgende spørsmål i VIP-rummet: -Hva har jeg overhodet her å gjøre lenger? Dermed strøk han på dør, men ble reddet fra sitt forsett om å reise rett hjem, før 2. omgang, av klubbens markedsleder Peter Leible. Han greidde å overtale ham til å bli. Slik unngikk Myggen større straff.

-Dette er akkurat det vi ikke behøver nå, i sluttspurten før vinterpausen. Slike tvister er ikke positive. Vi er alle voksne mennesker, og da burde det være mulig å finne en løsning. På spørsmål fra en journalist om det overhodet er mulig for en stabukk fra Wien, og en stabukk fra Norge, å snakke ut med hverandre som voksne mennesker, måtte Häßler le, og svarte:

-Naja, når to slike nasjoner treffer på hverandre, da kan det kanskje bli vanskelig.

-Hvis jeg skulle snakke spesielt med hver enkelt spiller etter at de er blitt byttet ut, da ville det bli så mye prating at jeg rett og slett ikke fikk tid til å lede treningene, kommenterte trener Pacult utspillet til Häßler.
-Nå hjemme mot Cottbus satser vi offensivt, tar med en angriper mer i troppen enn ellers, og derfor blir det en defensivspiller mindre. Da var det Mücke som måtte vike plassen denne gangen, fordi han spilte heller dårlig sist mot Mönchengladbach. Dessuten er mange av de som var skadet tilbake i form, så da er det blitt trangere om plassene, forsvarte treneren uttaket. -Blant annet er kaptein Marco Kurz tilbake i laget, en meget viktig mann for oss.

-Erik kan komme tilbake på laget, dersom han trener godt, og har lyst til å spille. Han er en meget god spiller, og dersom han spiller på sitt beste, er han utvilsomt en styrke for laget.

-Normalt sett tar man aldri en spiller av banen etter en halvtime, sa en sint Myggen etter kampen.
-Jeg kan forstå Myggens reaksjon, mente Häßler. Ackillesopererte Vidar Riseth kjente ikke til noe problem mellom Pacult og Myggen. -Men jeg forstår godt at Myggen er sur.

Fra offisielt klubbhold hevdes det at Myggen meldte seg skadet før treningen på torsdag morgen. Ackillesskade, sa Myggen, og stod over.

Med bakgrunn i at Erik rett etter kampen på onsdag kveld hevdet at han var skadefri, falt sykemeldingen ikke i helt god jord hos treneren.
-Det er kanskje en medvirkende grunn til at han er satt ut av troppen på lørdag, antydet pressetalskvinne Claudia Leupold sent i går kveld. Avisen Abendzeitung tar seg friheten å spørre seg om Myggen vil framprovosere en opphevelse av kontrakten med klubben, siden han har virket sur og lite treningslysten de siste dagene. Men det spørsmålet lanserte avisen også for ¾ år siden.
-Jeg blir her til kontrakten går ut. Det er våren 2003, hevdet Myggen for ei uke siden, da han chattet med fansen på 1860 Münchens hjemmeside.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

Erik Mykland: Da var han ennå blid.


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Tyskland-siden Bundesliga-siden 


Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag