8. sep. 2001
"Danske" Vidar Riseth med seiersgoal

1860 München slo Nürnberg 1-0

Lokal-derbyet mot Nürnberg, som hører hjemme i Bayerns nordlige del, fikk en lykkelig utgang for 1860 München, da Vidar Riseth fikk ballen dalende ned foran foten, 8-9 meter fra mål, etter et frispark fra Tomas Häßler fra midtbanens høyrekant. I trengt posisjon fikk han i det 76. minutt med brukket tå (skjedde i en treningskamp) tuppet lærkula inn bak keeper Kampa i Nürnbergmålet.

(Av Odd Magne Hansen)

Med dette steg 1860, som hadde en mislykket Bundesligastart, nå etter 5 kamper opp på en hederlig 8. plass på tabellen.

Høstvær
Kampen gikk i øsende regnvær for 40 000 forventningsfulle tilskuere på Olympiastadion i München, som fornøyd med seieren, men misfornøyd med spillet tok fatt på hjemveien. Det er betegnende for kampen at 1860's eneste sjanse i 1. omgang var et langskudd! fra Myggen fra 25 meters hold, etter en mislykket klarering i Nürnbergforsvaret. Men om det var tyngden av hårprakten som var skyld i at tyngdepunktet i skuddøyeblikket lå noe langt bak - ikke vet vi - men iallfall gikk den susende kula 3-4 meter over mål.

Riseth spilte denne gangen sammen med Myggen sentralt på midtbanen, inntil sørlendingen hinket av banen med kneskade etter en halvtime. Foran seg hadde de en vandrende Tomas Häßler, som nesten ble markert ut av kampen.

Dansken Vidar Riseth
At tysk presse ikke alltid greier å skille mellom landende i Skandinavia, viser denne gang Welt am Sonntag: "Takket være Tomas Häßlers genistrek vant Münchenlaget til slutt den svake kampen. Hans innlegg tuppet dansken Vidar Riseth fra kort hold i nettet."

Riseth får karakteren 3 i søndagsavisene Bild am Sonntag og Welt am Sonntag. Den eneste på banen som gis bedre karakter enn Riseth, er 24-åringen Darius Kampa i Nürnbergmålet, som får 2 i begge aviser.

Erik Mykland kom ikke så godt ut på karakterskalaene: Bild am Sonntag ga ham 4 for den halvtimen han spilte. I Welt am Sonntag ble det 5, som egentlig er stryk.

To foran Myggen
Scoringen var Riseths 2. scoring i løpet av 26 Bundesligakamper. Den første satte han inn med pannebrasken da de vant 3-2 mot Energie Cottbus like før jul, også det etter et innlegg fra Häßler. Dermed ligger Frosta-gutten nå én scoring bak Erik Herlovsen, og to bak Kjetil Rekdal på tidenes norske scoringsliste. Men to foran klubbkamerat Myggen, som har spilt en kamp mindre enn Vidar.

Seieren var 1860 Münchens første hjemmeseier i Bundesliga mot Nürnberg - siden 1968!

11 nordmenn har scoret i Bundesliga

Tabellen på Statistikk-siden viser en oversikt over samtlige scoringer av nordmenn i Bundesliga.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

 Bundesliga-siden 


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Tyskland-siden

Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag