15. juni 2002:

    Tyskland til kvartfinalen i VM  

    Enorm jubel etter seieren over Paraguay   

(Stuttgart)Flegmatiske tyskere? Glem det. Etter at Phillip Neuville banka inn goalen, og sendte Paraguay over Stillehavet, stod ingen tysk bil stille, og intet bilhorn hvilte. I Stuttgarts sentrumsgater utspant det seg elleville, sydlandske scener. Tutende biler med åpne vinduer, dører og takluker, der viftende flagg raget tilværs, preget bybildet så til de grader at en liten nordmann lurte på om han virkelig hadde stått opp i otta og sett kampen på storskjerm, eller om han lå i senga og drømte.

Av Odd Magne Hansen

Folk samlet seg på fortauene og nøt av kaoset og den øredøvende, pauseløse bilhornjubelen. Da vi på grønn mann tro sykkelen inn i gata, og syklet et stykke nesten alene nedover, mens bilene stod på rødt, ble vi tiljublet og tilvinket som om vi selv hadde vunnet VM!

At den 3-dobbelte verdensmesternasjonen skulle juble så mye over en vunnet åttendedelsfinale, tok både oss og politiet litt på senga. Men tyskerne vet at laget er dårlig - så de jubler mens de kan! Alle vet at det meget vel kan bli et nytt Aus allerede i kvarten.

Midt i Stuttgart er det en meget sommerpopulær kafe, med et knøttlite lokale, men med en del bord ute. Ved sommerskjønne temperaturer sitter faktisk de fleste kafegjestene på fortauets asfalt med ølen i hånda - det er overveldene fullt på plassen foran kafeen. Så også i dag. Denne kafeen ligger inntil gata der biljubeltoget gikk. Plutselig på grønn mann, okkuperte folket gata! Nix mehr fremkomstmuligheter for bilene. Folk satt på gateasfalten, jublet, sang og drakk, reiste seg og tok bølgen, og flasker knustes i gata. Politiet tok det coolt, de var for få. Bilene stod tomme, ingen kom noe sted. Langs gata stod også restaurant- og kafepersonal i sine arbeidsuniformer i samlede tropper og nøt opptoget, ingen satt i kafeene likevel!

Tyskere er kjent for ikke å bli særlig synlig beruset, men før kl. 12 på formiddagen så vi i dag adskillige unntak. Vi lot oss rive med i rusen. På mandag går vi til anskaffelse av et tysk flagg.

Og er ikke tyskerne ferdige med å feire, så feirer de ennå.

29. april 2002:

   Daum tapte mot rettsmedisiner   

    Men på 3. plass i tyrkisk liga   

 Bundesliga-siden 

 Tyskland-siden 


Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!


Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.