Bundesliga-start 29. juli 2001:

Myggen gikk slalåm - fikk skryt i tyske aviser

Men 1860 München raknet på slutten

En lyrisk tysk sportsjournalist beskrev Myggen som en gnistrende god slalåmartist etter 1860 Münchens 0-4-tap i serieåpningen mot Kaiserslautern lørdag.

"Det var en merkelig kamp. Münchenspillerne var fulle av innsats, og var nesten hele tiden i ballbesittelse, fremfor alt Erik Mykland, nordmannen, som stadig rundet alle, om han så måtte drible mot eget mål. Og en motstander, som i ren frykt dannet ei forsvarsrekke på 7 mann, et bollverk av ubevegelighet ved egen 16-meter. Det så nesten ut som et blåkledd slalåmlag som trente, med røde portstenger og en snøball ved støvelen.

Etter pause gikk ikke motstanderen mer agressivt til verks, men de blå slalåmløperne var plutselig lammet, slik at slalåmstengene kom frem til målsjanser der de stod," fortalte i går Sonntag Aktuell sine lesere.

Nedtur
For Myggen ble 2. omgangen en fryktelig nedtur. Det sprudlende spillet, som imponerte hjemmetilhengerne på Olympiastadion, forsvant brått da Kaiserslautern etter 54 minutter gjorde 1-0. Derfra og inn, minnet Myggen & co slett ikke om slalåmkjørere. De snublet i det meste, og gikk på en voldsom premieresmell. Gjestene scoret fire ganger, og dro hjem som serieledere. Myggen blir beskrevet som lagets beste skiløper. Hvis avisa hadde kjent til austegdens fortid som lovende alpinist, ville den trolig ha gjort mer ut av sine metaforiske vendinger. Sportsavisen Kicker betegner Myggen som en av de få positive spillerne hos 1860. I Bild am Sonntag betegnes austegden som 1860s beste spiller, her får han karakteren tre på børsen, der en er best og seks er dårligst.

-Best
Ifølge Tagesspiegel var Myggen 1860s bestemann, sammen med Michael Wiesinger, som i sommer meldte overgang fra storebror Bayern München. Storavisen Welt am Sonntag mener imidlertid at Myggen var svak, og gir ham karakteren fem. Trener Werner Lorant har gitt Myggen mye skryt i mediene i forbindelse med lagets oppkjøring mot Bundesliga-starten. Lørdag var han ikke nådig med spillere etter den svake 2. omgangen.
-Vi gikk mer eller mindre i oppløsning, sa Lorant - som før seriestart har uttalt at laget hans er sterkt nok til å bli Bundesliga-mestre.

PS: Onsdag spiller 1860 München returkamp mot Newcastle i Intertotocupen. I den første kampen, i München i forrige uke, vant engelskmennene 3-2.

Sist endret: 5. august 2001


 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

Myggen var betenkt etter kampen

Les også om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

 Slutt-tabellen 1999 


Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 


Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag