Sartid Smederevo – 1860 München 2-37. juli 2001

Myggen med makrellfotball i Jugoslavia

Best da 1860 München gikk videre

Sesongdebuten for Myggen må karakteriseres som vellykket. Etter en sjanserik, fartsfyllt og innsatsfyllt kamp, med tildels bra spill, der München-laget fortjent vant 3-2, ble den fortsatt skjegg- og hårprydede Risør-gutten, sammen med midtbanekollega Filip Tapalovic, kåret til lagets beste spillere av det tyske nettstedet Bundesliga.de.

Odd Magne Hansen

Seieren, som bragte Werner Lorants disipler til 3. runde i Intertoto-cupen etter at de også vant første kamp 3-1 ”hjemme” i Augsburg, kan nå drømme videre om tilleggsinntekter fra internasjonal deltagelse, som i beste fall kan føre til deltagelse i UEFA-cupen. Da kan de etter planen atter spille hjemme på en Olympiastadion i nyoppusset stand. Men aller først må nederlandske Waalwijk beseires sammenlagt etter to kamper, den 14. og 21. juli.

12 000 entusiastiske og patriotiske publikummere (derav 200 tilreisende 1860-fans) på Sartid-Stadion, som ligger 70 km øst for Beograd, ble vitne til at Martin Max ga München ledelsen allerede i det 10. minutt, etter et soloraid der han avsluttet med skudd like innenfor 16-meteren. Hurtige Goran Bogdanovic, som ble kåret til Sartid Smederevos beste, utlignet til 1-1 i det 29. min. etter å ha sendt i vei det nettstedet kaller et ”søndagsskudd”. Fra rundt 18 meters hold suste ballen inn bak München-keeper Michael Hofmann.

Da Sartid Smederevo gikk til stormangrep rett etter sidebytte, og Vladimir Mudrinic sørget for Sartid-ledelse allerede i det 48. minutt på ei korrekt idømt straffe, reagerte Lorant og beordret den internasjonalt erfarne tsjekkiske landslagsliberoen Tomás Votava på banen istedenfor Pfuderer, mens den kamerunske angriperen Samuel Ipoua kom inn og overtok jobben til Markus Schroth. Filip Tapalovic ble da beordret inn som midtstopper. Og i det 68. minutt måtte Thomas Hässler oppleve et av sine sjeldne utbytter, da den østerrikske nytilgangen Markus Weissenberger med suksess overtok plassen.

Etter byttene overtok etter hvert München-laget igjen føringen i kampen, og nyinnkjøpte og nyinnbyttete Ipoua sørget for utligning til 2-2 i det 72. minutt. Samme mann, som nylig lot seg avbilde i en München-avis med et halvfullt litersglass med bayersk øl for munnen, spilte fram lynraske Cerny rett før slutt, som ikke lot seg be to ganger, og iskaldt satte inn seiersmålet.

28-åringen Ipoua er forresten en frisk kar, som da han spilte i Rapid Wien i sesongen 1997/98 oppnådde respektable 16 kampers sperre og 4 røde kort i løpet av 10 måneder, og i intervju uttaler at han ikke vet hvor mange søsken han har, ”for far min er altfor glad i damer!”

Vi får håpe Ipoua, som ga blaffen i sin første offisielle PR-opptreden for 1860 München fordi han heller ville sove to timer lenger, ikke lokker Myggen ut på Münchens ville veier, men at Risørgutten holder seg på matta, og i steden spiller kameruneren fram på vei mot et stort antall scoringer på banen.

Både Myggen på sin vante midtbaneplass, og Vidar Riseth, som scoret 3-1 målet i den første kampen, og nå spilte på høyresiden i den bakre treeren, høster lovord for innsatsen i en kamp der Münchenlaget i perioder viste at kondisjonen ennå ikke er på topp etter ferien.

Tyskland-siden
 
 Bundesliga-siden 

Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag