Tysk avis:
Myggen & co. brukt som slalåmstenger!

Søndag ble Myggen og hans lagkamerater i avisen Sonntag Aktuell omtalt som slalåmartister, som benyttet motstanderne som portstenger i 1. omgang av kampen mot Kaiserslautern. Etter 1-3 tapet i Newcastle i Intertoto-cupen onsdag kveld, er det 1860 München-spillerne som blir omtalt som portstenger, og det i Tysklands største avis, Bild Zeitung. Og sant nok kan avisens bilde fra kampen meget vel minne om vinterens bilder fra slalåmbakken, der det viser Newcastle-spilleren Ameobi, som med ballen i en lett sammenkrøpet stil à la Finken Jagge, danser mellom og forbi portstolpene Mykland og Pfuderer.

(Odd Magne Hansen, 2. aug. -01)

Kampen var spillemessig tross alt et framskritt for München-laget, skriver avisen. Etter en kalddusj allerede etter 4 minutter, da Gary Speed ga hjemmelaget ledelsen, slo 1860 tilbake med utligning av Markus Schroth i det 42. minutt.

Etter pause spilte München-gutta bedre, men alt håp om å ta inn Newcastles 3-2 ledelse etter første kamp, forsvant da midtstopper (eller Libero, som det heter på jounalisttysk) Vidar Riseth gjorde en fatal feil og mistet ballen til innbytter Lualua, som ikke lot seg be to ganger, og avgjorde bataljen med sitt 2-1 mål i det 80. spilleminutt. Han hadde vært akkurat to minutter på banen, da han ødela kampen for Riseth, Myggen og resten av Münchenlaget. 3-1 målet på straffe i det 90. minutt, etter hands av Myggens midtbanekollega Roman Tyce, ble da bare pynten på kaka for Newcastle.

Teddybjørner
Bild Zeitung, som jo er tysk mester i å selge aviser på slående overskrifter, hadde følgende godbit parat, til sitt referat: "Løvene og ulvene tamme som teddybjørner". At Myggen er en av løvene tør være kjent. Ulvene derimot er klengenavnet på Wolfsburgspillerne, som i likhet med 1860 München samtidig ble utslått i Intertoto-cupens semifinale, og dermed tapte muligheten til å kvalifisere for UEFA-cupen.

Sportsavisen Kicker gir forøvrig Myggen 4 på sin børs, og det er faktisk en halv karakter bedre enn Thomas Häßler får, og tredje beste karakter for München-spillerne.

Etter kampen dro Werner Lorant og hans lag direkte til Køln, for å slikke sine sår, og forberede seg til den viktige bortekampen mot Anders Giskes gamle klubb.

Øl-sladder
Til slutt tar vi med et par "godbiter" fra "sladderspaltene": Myggen og de andre München-spillerne har mange muligheter til å nyte ølets gleder. Bl. a. kan de besøke restauranten "Hinterbrühl", som eies og drives av klubbens president Karl-Heinz Wildmoser (62). Presidenten selv blir imidlertid fraværende noen dager fremover, etter at han nå befinner seg på klubbens lange skadeliste, da han snublet i en benk i sin egen "ølhage" (Biergarten). Dermed sprakk ei blodåre i leggen, operasjon var uunngåelig, og Newcastle-kampen måtte beskues på TV-skjermen fra sykehussenga.

Lothar Matthäus Myggens neste trener?
Forøvrig kjører München-avisen Abendzeitung en kampanje mot Werner Lorant etter den feilslåtte seriestarten, og lanserer Lothar Matthäus som mulig ny trener. Etter at hans kontrakt som proff i New York utløp ved årskiftet, har den 40-årige verdensmesteren med 150 landskamper vært på utkikk etter trenerjobb.

-Jeg har et godt forhold til klubben, sier Lothar. Den gamle Bayern München-spilleren lar seg ikke forstyrre av nabofiendskapet klubbene i mellom. Det gjør imidlertid 1860-fansen, som ifølge leserinnlegg i Abendzeitung nærmest enstemmig ber Lothar dra til Blocksberg, og det helst sammen med Werner Lorant, ifølge flere av de samme innsenderne.

Og hva sier så Lorant til avisens utspill?

-Lothar kan gjerne gå i lære hos meg, som hjelpetrener. Da kan han bli en god etterfølger etter meg, om noen år!


 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 
En oppgitt Erik Mykland


Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Mer om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

 Slutt-tabellen 1999 

Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 


Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag