1860 München tapte fjerde kamp på rad:

Libero Riseth banens beste mot Køln - oder?

Myggen får også gode karakterer på avisbørsene

Ikke mye å berette om Erik Mykland etter bortetapet 2-0 mot Køln i går. Han er verken vist på bilder i dagens aviser, eller blir omtalt i reportasjene.

(Odd Magne Hansen, 5. aug. -01)

Men Bild am Sonntag gir Myggen en 3'er, og han er dermed beste utespiller på 1860, siden ingen andre får bedre enn 4, botsett fra keeper Simon Jentzsch, som får 3, akkurat som Myggen. På motstander Køln får en spiller bedre enn 3, to-målsscorer Markus Kurth.

Riseth gis attesten "sterk kamp" av Welt am Sonntag
Welt am Sonntag gir Myggen 3, og av 1860's spillere er det bare libero Vidar Riseth som får bedre, enn 2'er, som også Kølns Kurth og Reich får. Riseth får i Bild am Sonntag 4, + gult kort av dommer Berg.

Ifølge rapportene, som dog spriker litt i kampforløpskarasterikken, heter det at München spilte bra i store deler av kampen, men var ufarlige foran mål, slik at Køln fortjente seieren p.g.a. sin større effektivitet.

1-0-målet kom i det 47. minutt etter et frispark ute på Kølns venstreside tatt av Dirk Lottner omtrent fra midtlinja. På hver sin side av målscorer Kurth stod Holger Greilich og Myggen. Da ballen kom, gikk Myggen vekk fra Greilich, fordi han regnet med at Greilich, som stod på innsiden av Kurth, skulle ordne biffen. Men han ble også halvt stående, og Kurth kunne bare bøye seg ned og frem og sette brasken på kula som lurte seg inn flatt bak keeper-Jentzsch, nede i hans venstre hjørne.

Myggen så oppgitt på Greilich - og antagelig gjorde Myggen rett, den ballen burde vært grei sak for Greilich.

Spikeren i Münchenkista slo tomålsscorer Kurth inn to minutter før slutt, etter at Thomas Hässler et kvarter tidligere som vanlig hadde sirklet et frispark i aluminiumen.

Lorant forblir trener
W. Lorant uttalte med et lett smil på leppene foran TV-kameraene etter kampen, på spørsmål om han tror han kan få sparken som trener:
-Ah, det er bare en kampanje fra en bestemt avis i München (han mener die Abendzeitung), sånt må man regne med i denne bransjen.
Og president Wildmoser uttalte foran samme kamera:
-Det finnes ingen trener som passer bedre til 1860 enn Werner Lorant. Det er ingen grunn til å skifte trener. Lorant vil fortsatt være treneren i 1860 München.


PS:
Frode Grodås, som faktisk spilte hele kampen i ligacupfinalen som Schalke 04 tapte for Hertha Berlin på et fullsatt stadion lørdagen før ligastart, var keeperreserve da Schalke i går spilte sin første seriekamp i den nye sesongen (1. kamp utsatt, fordi deres fantastiske nye hjemmebane ikke var helt ferdig til ligastart).

Jan Derek Sørensen kom heller ikke på banen i denne runden. Han fikk de siste seks minuttene i forrige seriekamp.


 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 


 Bundesliga-siden 

Det er krise i 1860. Trener Werner Lorant (t.v.) og president Karl-Heinz Wildmoser under dagens søndagstreff


Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Tyskland-siden

Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag