11. aug. 2001

Uavgjort for 1860 München med Myggen på tribunen

Vidar Riseth spilte en bra kamp som libero

(Av Odd Magne Hansen)

En kneskade Myggen pådro seg i et sammenstøt på trening tirsdag, hadde brakt ham opp på tribunen da 1860 München kjempet seg til sesongens første seriepoeng lørdag. Australieren Paul Agostinos utligning i det 67. minutt var samtidig lagets første seriemål for sesongen. Hans velplaserte heading ga 1-1 i hjemmekampen mot Hamburg.

Men med bare ett poeng og 1-7 i målforskell etter tre kamper, holder 1860 München fortsatt sisteplass på tabellen.

Myggen savnet
I fjorårsesongen ble det satt spørsmålstegn ved om Myggen og den nå 35 år gamle verdensmesteren Thomas Häßler var for like i spillestil til å passe sammen på midtbanen. En del observatører mente derfor at Myggens plass på laget var usikker. Etter kampen på lørdag, har saken tatt en annen og overraskende vending: Da verdensmesteren ble tatt av banen etter 53 minutters spill, blomstret laget opp. Inntil da hadde Münchenlaget i sesongens andre hjemmekamp for 25 500 tilskuere spilt planløst og tafatt. Myggens iderikdom og innsats var tydelig savnet. Daniel Bierofka som kom inn og overtok Häßlers rolle, var med på å bringe en helt annen flyt inn i spillet. Nå spekuleres det i tysk presse på om Häßler med 35 år er blitt for gammel, og sinker spillet med sin ballbesittelse, mens medspillerne forgjeves løper i posisjon uten å få ballen.

Wildmoser: -Bedre uten Häßler
Trener Lorant, som etter siste ukes stormløp i pressen mot sin person, var plutselig blitt en bifigur for pressefolkene. Alle snakket etter kampen om Häßlers svake spill og usikre fremtid som spiller. -Thomas fikk ikke til spillet i dag, mente Lorant, men alle kan ha en dårlig dag. President Wildmoser var noe mindre diplomatisk: -Alle har sett at vårt spill ble mye bedre etter at Häßler forlot banen.

Hovedpersonen selv slengte ei plastikkflaske forbitret i løpebanens tartandekke etter byttet, og forlot stadion uten et ord til verken trener eller presse.

Til Bremen
Ikke vet vi hva Myggen, som har fått mye ros for sitt spill hittil i sesongen, tenkte fra sin tribuneplass. Men hans plass på banen, til neste seriekamp, mot Werder i Bremen om ei uke, synes i øyeblikket sikrere enn noengang. Om bare kneet blir bra tidsnok.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

 Bundesliga-siden 
Tyskland-siden

Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag