22. desember 2000:

Hard kost på Bayern Münchens julebord

Kaptein Effenberg dreit ut keiser Beckenbauer og ministerpresident Stoiber

MÜNCHEN: Bayern Münchens kaptein og største stjerne, den 32-årige, kraftfulle midtbanestrategen Stefan Effenberg, er kjent for sine utskeielser, både verbalt og fysisk. Nå har han gjort det igjen.

Av Odd Magne Hansen

Ingen ringere enn delstaten Bayerns øverste leder, ministerpresident og sannsynlig Bundeskanslerkandidat ved neste valg, Edmund Stoiber, og Bayern Münchens president Franz Beckenbauer, fikk denne gangen æren av å dele Effenbergs sarkasme. Det skjedde på klubbens offisielle julefeiring, da „Effe“ skulle holde tale i egenskap av kaptein.

Grunnen til mishagsytringen fra „Effes“ store munn, var at politikere, næringsliv og idrettsledere ikke har greidd å bli enige om hvor Münchens nye storstadion skal ligge, hvordan den skal se ut, eller hva den skal koste. Kaptein „Effe“ slentret talende i vei, og beskyldte de to høye herrer for „over lang tid ikke å ha fått i stand noe som helst“. Talen falt ikke i god jord hos styremedlemmer og sponsorer.

-Det som kommer, kommer
Da Effenberg av en journalist etterpå ble spurt hvem som skriver hans taler, svarte strategen: -Jeg snakker alltid spontant. Det som kommer, det kommer.

Skal vi tippe kapteinen hadde mer enn luktet på vinen til maten? Effenberg er ikke kjent som bare vennligsinnet i påvirket tilstand. For kort tid siden ble han politianmeldt av en kvinnelig diskotekbesøker som hevdet Effenberg hadde slått henne i ansiktet fordi hun ikke ville forlate bordet Effenberg og kona ville ha. Dengang fikk Effe en bot på 10 000 Mark fra klubben.

For sin nå allerede berømte tale, ser det ut til at Effenberg slipper annen straff enn en overhøvling fra trener Hitzfeld. -Det var ikke akkurat noen ideell opptreden fra en kaptein, mente Hitzfeld, som nå også vil skjerpe reglementet for spillernes oppførsel og klesvalg når de representerer klubben som proffer.

Knallrød skinnbukse, røde cowboystøvler
At Effenberg stilte på den offisielle festen i knallrød skinnbukse og høye, røde cowboystøvler, hadde heller ikke falt i smak hos klubbens ansvarlige og dens gjester. -Men det driter jeg i, sa Effe dagen etter, atter edru, men uten anger. -Hvis klesvalget mitt ikke passer enkelte, er det deres problem. Jeg lar ingen bestemme hvilke klær jeg skal ha på meg når jeg går på julebord!

I tillegg hadde Effenberg klagd på „den kjedelige musikken“, og sammen med de fleste spillerne forlatt festen så fort maten og vinen var svelget.

Det som skjer, det skjer
„Keiser“ Beckenbauer, som ga uttrykk for at Effenbergs klesvalg var lite vellykket, tok talen med relativt godt humør. Eller hva skulle han si, han som selv på julebordsnatten for et år siden presterte å avle en nå 3 måneder gammel sønn - Joel Maximilian - med Bayern Münchens sekretær Heidi Burmester (36)?

Beckenbauer, som bor i en drømmevilla i Kitzbühl, der han holder to schäferhunder, og har nydelig utsikt, er fortsatt gift med sin andre eller tredje kone. M.h.t. klær var keiseren klar: -Når jeg går på julebord, tar jeg på meg dressjakke, skjorte og slips.

Om bukser sa keiseren ingenting, bemerker Süddeutsche Zeitung tørt.

Stefan Effenberg, som var utestengt fra landslaget i fire år etter USA-VM, fordi han hadde vist sin beryktete pekefinger på en ufordragelig måte, regnes av mange som Tysklands desidert beste midtbanespiller, og Franz Beckenbauer som Tysklands beste spiller gjennom tidene.


(Etter siste Frankrike-VM gjorde Effe come-back på landslaget i to kamper på Malta, før han selv trakk seg fra videre landslagsspill. Han har 34 landskamper.)

 

 Spillere med flest landskamper i verden 
Les om våre "tyske" spillere - fra sesongen 1998/99:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Og fra 1999/2000:

UpdatesTyskland-siden
 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag