Fjørtoft: -Spottet og ydmyket av trener Fanz - seiersgoal !
__________________________________

Treneren mener Fjørtoft er for treg

Av Odd Magne Hansen

Stor dag for forholdsvis unge herr Fjørtoft: Etter å ha vært utenfor laget i flere kamper, kom han inn etter 65 minutter av kampen mot Bochum, og scoret kampens eneste mål fire minutter før slutt. Med det reddet Eintracht Frankfurt seg knepent over nedrykkingsstreken - foreløpig.

Men den siste tiden har vært alt annet enn rosenrød for nordmannen. Fjørtoft på pressekonferansen: "Jeg scorer, tre poeng. Men rosen fortjener keeper Nikolov, som gjentatte ganger reddet seieren. På denne anledningen har jeg ventet i tre uker. Den nye treneren Reinhold Fanz har spottet og ydmyket meg, fordi jeg er for langsom. Jeg fikk ikke engang plass på benken, og en infeksjon eller noe sånt ble angitt som grunn, fordi jeg riktignok var angrepet av influensa. En trener må erkjenne spillernes svakheter, men også kunne vurdere deres sterke sider riktig."

Seiersmålet skapte stemning og jubel, men Jan Åges treneruttalelse skapte alt annet enn jubel hos manager Rohr. Han skal nå vurdere om Fjørtoft har uttalt seg skadelig for klubben, og sier også: "Jeg ser gjerne at en spiller føler seg ydmydiget, hvis han dermed skyter seiersmålet."

Vi tar med at Fjørtoft ble innkalt på trening dagen etter, med B-laget, mens resten av seierslaget hadde fri.

Men: Ta det med ro, Jan-Åge, mange tyske trenere har det med den slags opptreden! På den annen side drister vi oss til påstanden om at norske trenere ofte går de tyske en høy gang, når det gjelder fotballfaglige kunnskaper og psykologiske evner! (Men heldigvis for dem, har de bedre spiller- og pengeressurser å rutte med, enn de norske trenerne! Til gjengjeld sparkes de over en lav sko - og de fleste vet hvor skoen trykker når nederlagene treffer lagene! Kanskje snur lykken med ny trener?)

Skal vi tippe at Fjørtoft ikke akkurat er noen stor fan av trener Fanz?

(6. april 1999)


Tysk presse       Debuten       Hjemmedebuten        Treneren sparket       17. runde
Matthäus       Home        Bundesliga-siden