Mot "Århundredets duell" i Bundesliga

Fjørtoft mot Matthäus, Pedersen mot Jancker

Dersom alle gode makter står oss norske bi i morgen kveld, inntreffer duellen alle nordmenn venter på: "Årets spiller" i verden i 1990, mot Norges landslags mangeårige toppscorer Jan Åge Fjørtoft!

(Odd Magne Hansen, 15. april 1999)

Noen mener kanskje de tilårskomne herrer på henholdsvis 38 og 31 år, er avdankede spillere, men det tilbakevises av deres innsats i årets sesong. Matthäus ble av mange eksperter utropt til banens beste borte mot Dynamo Kiev for en uke side, i Champions League, og Fjørtoft har i løpet av kort tid fått et godt navn i Tyskland.

Tilsammen har herrene 205 landskamper! At Fjørtoft med sine 71 landskamper bare har omtrent halvparten av Matthäus antall - skulle kanskje tilsi en liten fordel for den tyske old boys-spilleren? Matthäus er for tiden uomstritt libero på landslaget, mens Fjørtoft vel må score mange goaller før han atter kan tre på seg den trøya...

Men hvem vet? I morgen har han sjansen mot et av verdens beste lag. Vi husker alle Arne Larsen Øklands 4 dommergodkjente mål mot Bayern München i -81, der han selv gikk bort til dommeren, og ba ham annulere den ene goallen. Dommeren hadde nemlig blingset, kula satt klistret fast i nettet i vinkelen, men på utsiden av stanga! Økland ble superkjendis i Tyskland etter kampen, og levde lenge på sin ærlighet.

Skal vi tippe at Fjørtoft ikke ville hatt noe i mot å gjenta Øklands bragd?

Et avgjørende spørsmål er om de to noe eldre herrene i det hele tatt kommer på banen... Fjørtofts trener Fanz er ingen ubetinget fan av nordmannen, og har hatt en tendens til å utelate alle sine spisser i de siste kampene! Han sverger til all round-typer, men presserepresentanter rister innimellom noe oppgitt på hodet av trener Fanz. Matthäus på sin side må av og til stå over, fordi hans trener Hitzfeld sverger til rotasjonsprinsippet. Gamlingen har dessuten dann und wann muskulære problemer.

Tore Pedersen, derimot, er antagelig en spiller etter Fanz' smak, rask, arbeidssom og løpsvillig. Det er sannsynlig at han får oppgaven å temme Carsten Jancker, en innbytterspiss på det tyske landslaget, på størrelse med Fjørtoft, med samme trøkk foran mål, men mye raskere! Lykke til, Tore!

Vi minner om at Tore Pedersen har temmet Klinsmann i Bundesliga tidligere...

Direkte på TV
Fjernsynskanalen Premiere sender kampen direkte fra kl. 19.45, og Sat1 spesialbehandler kampen i et timelangt progam kl. 22.20 i morgen kveld.


 Kampomtalen Bayern München - Eintracht Frankfurt 
Les også:

Om Fjørtoft

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Om Matthäus:

Landslagscomeback

Nederland - Tyskland

Bayern - Brøndby

Feb.99: Med landslaget i USA

 Drømmegoal ! 

Matthäus som landslagstrener?

Eller fryd deg over:

Fotballkulturdebatt

Monica Lewinsky

Cold Irons Bound

Bob Dylan

Neil Young

Michael Jackson

Hvem var Goethe?

Goethes hjemmeside

Odd Magne Hansens hjemmeside

Til toppen  Home

 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag