8. mai -99: Knallharde tider... Men en liten lysning:

Frankfurt slo Werder Bremen 2-1 !

Fjørtoft som vingløper - perfekt, målgivende innlegg

I kampens 69. minutt vinner Frankfurt ballen på egen banehalvdel. De starter en lynrask contring, der Fjørtoft mottar ballen midt på Werder Bremens banehalvdel, som 2. stasjon på veien mot motstandermålet. Han tar skikkelig tak i den, stormer som en rakett mot dødlinja, og der, 3 meter før linja, og 8-10 meter fra cornerflagget, vender gutten - og før backen får sukk for seg, sender Fjørtoft et perfekt innlegg på den fremstrakte stortåa til Sobatski. Ballen kryper over marken, inn i nota! 2-0!

(Odd Magne Hansen)

Men Bremen, som hadde ført kampen, og hatt en rekke store sjanser, kom tilbake, og landslagsvingen Marco Bode heada inn reduseringsmålet to minutter etterpå. Dog, endelig med litt flaks, dro Frankfurt skuta på land før stormen knuste den.

Med denne seieren øyner Frankfurt faktisk atter muligheten til å berge skuta fra å synke ned i 2. Bundesliga. Tre lag rykker ned, og Eintracht ligger nest sist på tabellen, med tre kamper igjen. Bochum og Werder Bremen ligger nærmest, med et poeng mer, men målforskjellen gjør at Frankfurt i praksis mangler 2 poeng for å være på overlevelsesplass. I så fall måtte Rune Brathseths gamle klubb til høsten samle sammen restene i 2. Bundesliga, for første gang på uminnelige tider. Brathsets gode venn, klubbdirektør Willy Lemke, skjelver på tribunestolen, og uttaler til TV-kanalen Ran: "Sånn er fotball. Om ballen glir vekk fra foten til Marco Bode, isteden for å bli brakt i nettet, så er det lite en trener kan gjøre med det. Man må bare ikke miste troen, for da har man tapt på forhånd". Sikkert sant nok, se bare på Stuttgart!! De har en seier siden jul, i februar en gang...

Denne kampens dominerende spiller, var den Østerrikske landslagsspissen Andreas Herzog, som med en rekke flotte aksjoner og snorrette, knallharde frispark, skapte røre hos Frankfurt, som startet med Tore Pedersen på benken. Han kom på banen i det 43. minutt, og derfra og inn var to nordmenn i aksjon.

Fjørtoft settes opp som angriper sammen med Yang, men opptrer nesten i alle posisjoner, overalt på banen i utrettelige vandringer. Vi gir ham 6 poeng (beste karakter) for innsatsen! Hele laget ga det meste - og ble endelig belønnet, etter en del uflaks i de siste kampene.

Midtbanespilleren Schur scoret Frankfurts første mål i det 55. minutt, på en retur.

Eintracht Frankfurts gjenstående kamper: Borussia Dortmund (15. mai, H), Schalke 04 (21. mai, B), og Kaiserslautern (29. mai H).

PS:   Tore Pedersen vil forlate Eintracht Frankfurt.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 
Les også:

Rekdal og Hertha vinner


Mer om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Odd Magne Hansens hjemmeside Bundesliga-siden Til toppen


All tekst: ©Brage Forlag