26.mai 03:

Utrolig stemning

Det er en utrolig stemning i stadionene. Når de nye VM-arenaene blir ferdige, blir det en drøm å arbeide i Bundesliga.

Kaiserslauterns belgiske trener Erik Gerets 26. mai 2003.


20. aug. 03:

Tyskland rundspilte
Italia i Stuttgart

 

Men tapte 1-0


Da Miroslav Klose i det 60. min. kom inn i angrepet istedenfor Fredi Bobic, overtok Tyskland fullstendig føringen i en kamp som frem til da hadde vært forholdsvis jevn.

Italia tok ledelsen ved Vieri i et utrolig flott angrep i det 17. min.

Fullstendig overkjørt

Men etter at Klose kom innpå, var det bare et lag på banen. Aldri har vi noengang sett et italiensk lag bli så fullstendig rundspilt. Tyskerne var først på hver eneste ball, og var mye raskere enn italienerne, som den siste halvtimen faktisk ble mer rundspilt enn Færøyene noengang ble i sine to kamper mot Tyskland i den pågående EM-kvaliken.

Men selv om Tyskland spilte seg til drøssevis av sjanser, og i tillegg ble snytt for ei straffe, endte kampen med en meget ufortjent 1-0-seier for Italia.


15.juni 04:

Tyskland satser på Drillo-stil


Trener Rudi Völler er så redd for at hans eget lag er dårlig, og har så stor angst for det hollandske angrepsspillet, at han går til det drastiske skritt å spille 4-5-1, ifølge tysk presse. Det er en formasjon som har vært til de grader out i Tyskland, siden Norge flausa i forrige EM.

 

26. mai 03:

Bierhoff scoret 3 mot Juventus

Odd Iversen har sikkert nok scoret 158 mål i Eliteserien. Til sammenligning har Oliver Bierhoff nå scoret 103 ganger i Italias øverste liga.

 

Mens Odd Iversen scoret sine to siste seriemål som 37-åring, da han ble byttet inn i siste serierundes bortekamp mot Viking, spilte Bierhoff (35) fra start for sin klubb Chievo, borte mot Juventus.

Og scoret 3 ganger!

Likevel tapte Chievo 4-3, og greidde dermed ikke å kvalifisere seg for UEFA-cupen, slik de hadde mulighet til før siste serierunde.

 

6. juni. 04:

Tyskland - Ungarn 0-2

Ungarn gikk ut i hundre og vant fortjent, etter mål av angriper Sandor Torghelle i det 7. og i det 31. minutt. Kampen gikk i Kaiserslautern, og var en jubileumskamp 50 år etter at Tyskland ble verdensmester med sensasjonsseier 3-2 over Ungarn i finalen.

 

Nasjonaltrener for Ungarn, Lothar Matthäus, lot laget spille akkurat på samme måte som Drillos i sine beste dager, men i et 3-5-2 system. 

Etter pause trakk Ungarn seg tilbake, og forsvarte seg glimrende.

Om ryktene som hevder at Lothar Matthäus er på vei til å  bli ny trener i Besiktas Istanbul, uttalte han seg etter kampen på en slik måte, at vi tipper Drillo må vente ytterligere et par år før trenerjobben for Ungarn blir ledig. Lothar mer enn antydet at han kunne tenke seg å føre laget til VM-sluttspillet i Tyskland i 2006.

7. mai 03:

Skottland - Tyskland 1-1!

Bertis Buben gikk hardt ut, og Tyskland måtte løpe etter ballen de første 20 minuttene.

Det første tyske angrepet kom i det 11. minutt, og Tysklands første sjanse i det 23. minutt.


Men den heada Fredi Bobic i mål, så godt som udekket i straffefeltet.

 

Etter det var kampen jevnt dårlig frem til pause.

Etter 60 min fortsatt 1-0 til Tyskland. Fortsatt jevn kamp. Skottland virker ufarlige i feltet.

Det spilles med masse innsats i nærkampene, og mange frispark.

69. minutt: 1-1! Scoring på hurtig utført frispark!

Kenny Miller kom seg fri, og hadde ingen problemer med å putte kula bak Kahn.

Skottene gikk inn for å trygge uavgjort i de siste 10 minuttene, og lyktes med det, etter 5 minutters tilleggstid. Et rettferdig resultat, kampen sett under ett.


Ballack: Vi var for engstelige

Michael Ballack sa etter kampen at Tyskland hadde blitt influert av stemningen på fullsatte Hampten Park, og av innsatsen til skottene.

- Slik kampen utviklet seg, kan vi være glade for å ha fått et poeng, mente Tysklands mest navngjetne spiller, nest etter Oliver Kahn, som selv hadde lite å gjøre i kampen.

23. juni. 04:

 

10. mars 04:

Wildmoser fengslet for bestikkelser

 

Nyheten slo ned som en bombe i formiddag: Den mangeårige presidenten i 1860 München er arrestert for å ha mottat bestikkelser fra det østerrikske entrepenørfirmaet Alpine.

 

Det er i forbimndelse med anbudsutskrivningen av byggeoppdraget til det gigantiske nye fotballstadionet i München, at Wildmoser, og hans sønn, som er leder i byggekomiteen, mot den nette sum av 25 millioner kroner (2,8 mill Euro), skal ha gitt firmaet avgjørende informasjon, slik at det kunne spesialsy sitt anbud på en måte konkurrentene ikke hadde forutsetninger for.

 

Firmaet fikk da også anslaget, og er godt i gang med byggingen av anlegget som skal stå ferdig til VM i 2006. Deretter er det meningen at både Bayern München og 1860 München skal spille sine hjemmekamper der.

 

21 statsadvokater, 70 kriminal-betjenter og 30 skatteteopp-krevere gjennomsøkte i den stort anlagte aksjonen over 30 kontorlokaler i Tyskland, såvel i Østerike og Sveits.

 

Forsikringsselskapet Allianz står som hovedsponsor for stadionanlegget, som skal hete Allianz Arena. Det blir et rent fotballstadion, uten løpebaner mellom publikum og gressmatta, slik Olympiastadion fra 1972 har, der klubbene nå spiller.

 

Seks personer ble arrestert i saken, og det ble samtidig foretatt omfattende under-søkelser i kontorlokalene til begge klubbene. Så langt er ingen personer med tilknytning til Bayern München arrestert.

Fotball-linker
Tilbake til
Den norske Bundesliga-siden