6. nov 2004, kl. 18.48:

    Bergdølmo uheldig, Svindal Larsen storspilte 
   
André Bergdølmo har etter en ut-og-innperiode i begynnelsen av sesongen, endelig fått spille flere kamper etter hverandre fra start, men med middelmådige eller dårlige kritikker. Men i dag gikk det riktig ille.
 
Av Odd Magne Hansen

Borrussia Dortmund tapte borte mot Bielefeld, som dro i land en 1-0-seier, og Bergdølmo var svært delaktig i baklengsmålet. Eller rettere sagt, han var ikke delaktig i det hele tatt, der han burde vært det. Da Bielefeld kom fram på høyrekanten, ved Vata, fulgte Bergdølmo sin egen midtstopper inn foran mål, der det ikke var noen å dekke i det hele tatt. På Bergdølmos side ble dermed mannen han skulle dekket, Buckley, fullstendig fri. Da innlegget kom presist mot Buckley, prøvde Bergdølmo å snu seg, og løpe ut mot Buckley, men gled på det våte gresset, og gikk, sagt på godt norsk, rett på trynet, uten at en motspiller var i mils omkrets, og ble liggende på straffemerket å brystsvømme, mens Bielefeldspiller Buckley lett overlista Dortmunds målvakt Roman Weidenfeller.

Dett var dett, allerede etter 8 minutter, i den kampen, bortsett fra at Bergdølmo ble byttet ut etter 55 spilte minutter, mot Guy Demel. Dortmund, som alltid tar mål av seg til en topplassering, ligger ille nær en nedrykningsplass.

Usikker
André Bergdølmo har i hele høst tildels virket stiv og usikker, og har tydelig problemer med å plassere seg riktig i Dortmunds svake forsvar. Selv om de har gode enkeltforsvarere, som f. eks. Wørns, med over 50 landskamper for Tyskland, har forsvarsorganiseringen de siste 4-5 åra vært under all kritikk. Laget kan til tider storspille, og er i medgang gode. Men når det butter...

Når motstanderne tar tak i kampen, og det offensive spillet til Dortmund skjærer seg, er det defensive spillet under all kritikk, dårlig organisert, og med en midtbane som "parkerer" nettopp der - på midtbanen. I et slikt forsvar er det uhyre vanskelig å spille godt.  

God Svindal
Tommy Svindal Larsen, derimot, gjorde en kjempekamp på defensiv midtbane med sitt kapteinsbind stramt om overarmen. Da han tok et frispark i det 28. min, ble det til målgivende pasning. Det utsøkte, nøyaktig utførte frisparket tok Marek Mittal flott ned, med ryggen mot mål, vendte, løp noen meter på tvers, langsmed 16-meterlinja, og dundra plastikken i nota til 2-0. Et flott mål. Stemningen økte bare utover i kampen, der et lykkelig hjemmepublikum fikk se Nürnberg vinne 4-0 over serieleder Wolfsburg.

Etter helgens runde ligger Svindal Larsen på 10. plass i Bundesliga, og Bergdølmo på 12. plass.

PS:
Vi tar med at sportsavisa kicker ga André 5,5 på børsen, der 1 er best, og 6 dårligst. For de 7 ligakampene han har spilt i høst, har han et snitt på 4,5. Det er dårligst av alle lagets spillere.

Tommy fikk 2,5. Han har spilt alle kampene i ligaen i høst (12), og har i avisa et snitt på 3,21. Bare 3 Nürnbergspillere har bedre gjennomsnittsnoteringer.

Avisa melder også at André pådro seg en strekk i bukmuskulaturen, og vil være ute av drift i ca. 2 uker.

10. nov:
I går røyk Dortmund ut av cupen også, i åttendedelsfinalen, tapte 1-0 borte mot Hannover, som er et av årets overraskelseslag, med sin 6. plass i ligaen så langt.

Nürnberg, som ikke akkurat er kjent for sine cup-bravader, røyk ut i forrige runde.


Det norske landslaget var en katastrofe for tre år siden...


 Bundesliga-siden 

 Tyskland-siden 


Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

10. okt. 2004:

Sepp Maier sparket som målvakttrener på landslaget

Ba reservekeeperen gå å henge seg

Den gamle keeper-kjempen fra Bayern München på 70-tallet, og verdensmester fra 1974, Sepp Maier, fikk i dag sparken etter å ha vært landslagets keeper-trener siden 1987.

Det var hans femte sjef, Jürgen Klinsmann, som ikke nølte lenge etter at Maier for andre gang på kort tid uttalte seg nedsettende om Jens Lehmann, som i lang tid har vært reservekeeper bak Oliver Kahn.

-Lehmann kan gå å henge seg, Kahn er den beste, skal han ha uttalt etter at Lehmann har ytret i pressen at han satser på å stå i det tyske landslagsmålet under VM på hjemme-bane i 2006.

Det hører med til historien at Sepp Maier er keepertrener også i Bayern München, der Kahn står mellom stolpene.

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!

Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.

28. okt. 2004:

Jørn Andersen sparket som trener i Oberhausen

Jørn Andersen overtok jobben som trener i Oberhausen sommeren 2003, og sørget for at laget ble årets over-raskelse i 2. Bundesliga sesongen 2003/04. I mai menglet de ett eneste poeng på å rykke opp i 1. Bundesliga.

I den nye sesongen har imidlertid det meste gått galt under poeng-sankingen, og laget ligger nå på nest siste plass, etter 10 serierunder.

-Den sportlige tilbake-gangen var utslagsgivende, vi måtte handle nå, uttalte Oberhausens visepre-sident Manfred Rummel etter endt gjerning, og opplyste at co-trener Jürgen Luginger foreløpig overtar ansvaret for laget.

Dette er den første treneravskjeden i 2. Bundesliga denne sesongen, og den 293. i det tyske Underhuset (2. Bundesliga) siden 1981.