(30. september 1996)

Kolliderte med villsvin - en drept, fire skadd _______________________________________________________________

I en kollisjon med to villsvin omkom føreren av en personbil på landeveien mellom Buchen og Mosbach i syd-vest-Tyskland i går.

Etter å ha truffet villsvinene, skjente bilen over i venstre kjørebane, og kolliderte med en møtende bil. De fire personene i denne bilen ble tildels alvorlig skadd.

Veien går her gjennom et skogområde, og villsvinene løp plutselig ut foran bilen til den drepte.

Fyllekjøring og råkjøring fra tysk folkefest _______________________________________________________________
(30. september 1996)

Det er ikke bare i München tyskerne bælmer øl om dagen. Landets nest største øl- og folkefest pågår for tiden i Bad Cannstatt, en bydel i utkanten av Stuttgart.

Festivalen går av stabelen for 153. gang, og også i år fører den til kjøring i ølruset tilstand. Politiets rekord til nå, er to i promille bak rattet. Kanskje i og for seg ikke så mye over den liberale promillegrensen på 0,8.

Enda mer liberale er tyskerne ved råkjøring. Eller hva med mannen som på vei hjem fra festen hadde 107 km/t i 50-sonen? Én måneds inndragning av førerkortet, og 1 500 kroner i bot...

Tør vi tippe at Lahnstein & co. ikke er for en EU-tilpasning av trafikkreglene?


Vi skylder å gjøre oppmerksom på at tyskerne har innskjerpet promillereglene siden de glade septemberdager i 1996. Nå truer trafikkmyndighetene på skilt langs veiene med at førerkortet er i fare allerede fra 0.3 promille...


All tekst: ©Brage Forlag
Goethes hjemmeside       Odd Magne Hansens hjemmeside       home

Visste De forresten at det finnes rundt 800 millioner oliventrær i verden? Litt kjapt regnet skulle det tilsi et tre for hvert åttende menneske på jorda. Til gjengjeld bærer hvert tre mange frukt, i mange år... Inntil 1 000 år gamle kan trærne bli. En god del av oliventrærne er lokalisert i EU-land, blant annet i Frankrike; italienske Toscana er også et godt olivenoljedistrikt. Trærne trenger god pleie og beskjæring. Dyktige beskjærere kan tjene 50 Euro om dagen - en brukbar inntekt i Toscana.