29. juli -99:

Tyskland slo New Zealand 2-0

Lothar Matthäus spilte skjorta av unggutta - og scoret sitt 23. landskampmål

I Confederation Cup i Mexiko møtte Tyskland New Zealand i sin andre kamp, etter å ha tapt 4-0 for Brasil i åpningskampen. Befolkningen på de glisne tribunene fikk se en heller middelmådig kamp.

(Odd Magne Hansen)

Tyskerne er midt i oppkjøringsfasen til Bundesligastart i august, og har mye tung kondistrening i beina. Det syns. Kampen mot FIFA-rankingens nr. 102 ble nemlig en helt jevn affære, der Zealanderne like godt kunne vunnet, dersom de hadde hatt normalt goalgetterinstinkt.

Matthäus dominerte i 1. omgang midtbanen fra sin liberoplass foran forsvaret, og viste en rekke ganger hvorfor han ble kåret til Årets Spiller i tysk fotball forrige sesong, som den eldste noensinne. Etter at Michael Preetz hadde gjort 1-0 på en retur etter at Mehmet Scholl hadde knalla et frispark i stolpen i det 6. minutt, gjorde Matthäus 2-0 etter et vakkert angrep i det 32. minutt. Lothar startet det hele på midtbanen, og etter to direkte trekk fikk han ballen tilbake fra Preetz, helt alene litt innenfor hjørnet av 16-meteren. Nydelig mottak, nydelig finte - og dermed lå keeper på bakken, og ballen øyeblikkelig i den tomme nota. Lothars første landslagsmål på nesten 5 år! (Han var lenge i unåde hos daværende trener Berti Vogts, og var derfor utenfor landslaget i tre og et halvt år.)

Etter pause gikk han etter hvert sur, og fikk gult kort og en god del frispark mot seg. I det 70. minutt ble han tatt av - og som vanlig, enten det er Bayern München eller landslaget - gikk laget i lett oppløsning da Lothar gikk ut. Men hell og lykke sammen med en sikker Jens Lehmann i buret, reddet Tyskland.

Vi tar med at Tyskland stort sett stiller med et B-lag. Ingen Bundesligaklubber var villige til å gi mer enn tre spillere fri. I tillegg meldte noen forfall av ulike grunner.

Skjelver for USA
Forrige gang Tyskland var i Amerika, da midt i oppkjøringen etter Bundesligas vinterpause i februar i år, ble de rundspilt av USA, og tapte 3-0. Nettopp USA er neste motstander i gruppespillet, og Tyskland må vinne for å gå videre. Etter de to innledende kampene skjelver Bild Zeitungs utsendte medarbeidere i buksa bare de hører noen si en U. De er livredde for å måtte skrive om et nytt tap. Da vil de garantert slakte laget, tysk fotball og trener Ribbeck med Dagbladtyper på førstesiden.

 Spillere med flest landskamper i verden 

Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Odd Magne Hansens hjemmeside

 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag