4. juni -99:

Moro da Tyskland vant 6-1

Ny kjempekamp av Lothar Matthäus mot Moldavia

Tyskland gikk ut offensivt, i et 2-4-4 system. Fire angripere! Og allerede i det 36. spillesekund dundret Oliver Bierhoff læret i aluminiumsverket. Etter 81 sekunder puttet han til 1-0! Flott angrep: Matthäus-Kirsten-Bierhof.

Siden gikk det slag i slag. Sjanser på løpende bånd, og måla kom som de skulle: Ulf Kirsten 2-0 i det 27. minutt. Marco Bode 3-0 i det 37. minutt. Bierhoff 4-0 (56), Innbytter Mehmet Scholl 5-0 (71.), Moldavias trøstemål (76.) og Bierhoff 6-1 (81.)

(Odd Magne Hansen)

Tyskland spilte flott fotball, riktignok mot en F-nasjon, men for publikum var det en super fotballkamp. Det gikk adskillige bølger i løpet av kvelden, fra de 22 000 tilskuerne på Leverkusens Bay Arena. Tyskerne var best i alt, raskest på ballen, alltid bevegelige og spillbare, og meget offensive. Pasningene og teknikken satt.

Fremfor alt var Matthäus i kjempeform, og lyktes med alt han foretok seg. Langpasninger, kortpasninger, taklinger, dirigeringer, hodespill, raids. You name it! Vel var motstanden svak, men Lothar har aldri vært bedre - og det sier alt. Fra liberoplassen drev han opp angrep etter angrep, og sjansene haglet. Også frisparket han skrudde i tverrliggeren i det 49. minutt, var det verdensklasse over.

Som det ofte har skjedd Bayern München denne sesongen, kom det også nå på landslaget mål i mot da Lothar gikk ut.Lothar gikk ut i det 75. minutt, og i det 76. satt ballen i fiskegarnet bak en ellers fremragende Oliver Kahn. Moldavia hadde også sjanser, faktisk mer enn nok til å putte et par tre goaller, men effektivitet var ikke deres sterke side denne skjønne junikvelden.

PS: Vi tar med at fagmagasinet kicker ga Lothar beste karakter, en ren 1-er - for sitt spill i kampen. Samme karakter ga bladet kaptein Oliver Bierhoff, som de med hans tre scoringer kåret til matchens spiller.

 Matthäus' meritter 

Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Odd Magne Hansens hjemmeside

 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag