7. august 2008:

    Jørn Andersen trener i Mainz, Niklas Andersen i proffstallen til Werder Bremen   

    Faren foran sin viktigste trenersesong, sønnen i sin første proffsesong   

(Stuttgart)Noen som husker Jørn Andersen? Den eneste mannen i verden som har vært toppscorer både i Eliteserien og i Bundesliga, og som ble første utlending som greide bragden å bli skytterkonge i Tyskland, i det herrens året 1990. Fra i sommer har sønnen Niklas kontrakt med Werder Bremen.

Av Odd Magne Hansen

Men for å ta faren først: Jørn tok over som trener i nedrykkningstruede Oberhausen i 2. Bundesliga midt i sesongen 2007/2008, greide nesten å redde plassen, men røyk i siste kamp - ned i den nye landsomfattende 3. Bundesliga (startet for 2 uker siden).

Men, dengang ei - ikke Jørn! Det gikk ikke mange dagene etter nedrykket, før ny kontrakt var på plass i lomma til Andersen. Og ikke i hvilken som helst klubb, men i Mainz 05, som for ett år siden rykket ned etter to sesonger i førsteligaen, og ikke greide bedre enn 4. plass i 2. Bundesliga i 2007/2008. Dermed glapp det håpede opprykket.

Det som gjør Jørns nye oppgave ytterligere interessant, er at den forrige treneren var ingen ringere enn en viss Herr Klopp. Jürgen Klopp, et ikon, trenerlegende før fylte 40. Han trena Mainz i sju sesonger, tok dem opp i 1. Bundesliga, gjorde det bra der det første året, men rykka ned i den vanskelige 2.-sesongen. Og greide altså ikke direkteoppstigning, og trakk seg. Han trener fra i sommer ambisjonsrike Borussia Dortmund.

Klopp er blitt minst like berømt for sin ekspertkommentatorrolle i ZDF, der han med meget store fagkunnskaper og sjarm har truffet mang en tysker i hjerterota.

Herr Andersen aus Norwegen har såvidt vi vet iallfall foreløpig ingen planer om å bli ekspertkommentator på si, men å få klubben fram til opprykk på vårparten 2009, er noe som forventes av de som ansatte ham.

Lykke til, Jørn!

-Niklas er meget lovende
Den yngste Herr Andersen, Niklas, er dessverre ikke aus Norwegen. Han er født i Frankfurt for tre dager og 20 år siden, på den tiden Jørn drev og putta goaller for storklubben i samme by, og har tysk statsborgerskap. Ikke nok med det, han har 2 U-landskamper for Tyskland (bl. a. 1-0-seier over Italia).

Niklas skal i sin første sesong spille på reservelaget, som spiller i 3. Bundesliga, for å få erfaring, og for langsomt å bygges opp til å bli Bundesligaspiller. Forretningsfører Klaus Allofs sier at "Niklas har stort potensiale, og vi har tiltro til at han skal kunne ta steget opp til A-laget.

Gutten er forsvarer, og følger kanskje i Rune Bratseths fotspor?

I eventuell landslagssammenheng vil det imidlertid bli for Tyskland...

8. april 2008:

    Gomez - Tysklands nye storstjerne   

    22-åringen kan bli kongen av EM   

(Stuttgart)Det er ikke hver sesong det dukker opp et talent som Mario Gomez, Stuttgartspilleren med spansk far og tysk mor, som allerede ble tysk mester med Stuttgart i fjor, og egentlig ble stjerne allerede da, som nr 5 på toppscorerlista for Bundesliga, og med debut på landslaget i sin første "riktige" sesong i Bundesliga..

Av Odd Magne Hansen

Gomez ligger i øyeblikket på 2. plass på toppscorerlista i ligaen med 15 scoringer, én mindre enn verdensmester Luca Toni fra Bayern München.

Ønsket av Real Madrid og Barcelona - for 400 millioner kroner
Unggutten får enorm pressedekning, og skal ifølge meldinger stå på ei liste med 7 spillere som Real Madrid ønsker seg til neste sesong. Ikke nok med det: Flere av Europas toppklub-ber har visstnok meldt seg hos Stuttgart. Blant dem også Barcelona. Avisene anslår verdien hans til rundt 400 millioner (kr).

Minner om Tom Lund
Som spillertype minner han om Tom Lund i sine siste to sesonger, med et enormt steg, suveren ballbehandling, og er robust bygget med sine 189 centimteer over havet. Som Tom Lund har han også en viss evne til å bli skadet, noe han er i skrivende stund, med strekk i låret, og han mistet skadet et betydelig antall kamper både i fjor og i år. Men i motsetning til Tom Lund er Gomez hodesterk. Han er spiss, spiller i midten, og er ikke ukjent med å vandre. Scoringene kommer på løpende bånd, både i ligaen og på landslaget.

Legg merke til steget, kraften, tempoet...

Bundesliga har høyest tilskuersnitt i Europa

For tredje år på rad holder Bundesliga teten når det gjelder tilskuergunst i Europas ligaer: Med et snitt pr kamp på 35 183 inntok den førsteplassen i 2004/05, og var i sesongen 2006/07 oppe i nesten 40 000 som tilskuersnitt for alle kamper i hele sesongen.

 Bundesliga-siden 

Myggen i Bundesliga:Myggen i München - en bred oversiktsartik-kel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

19. aug. -01:

Myggen på rundens lag
da 1860 vant 3-1 i Bremen

12. aug. -01:
Kneskadet Myggen på tribunen -
1-1 hjemme mot Hamburg

5. aug. -01:
Libero Riseth best,
men 1860 tapte igjen
- god kamp av Myggen
*


 Tyskland-siden 

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!

Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og ad-resse, og får sendt bø-kene portofritt hjem i postkassen, vedlagt inn-betalingsgiro. Leverings-tid ca. 5 dager.

Mario Gomez - antatt verdi 400 millioner...