5. august 2005:

    Bundesliga boomer i VM-sesongen   

    Europas mest tilskuerrike liga   

(Stuttgart)I kveld braker det laus med alle tiders Bundesliga-sesong, VM-sesongen! Samtlige tyske aviser skriver spaltemil om proff-fotball, og mannfolket og noen kvinnfolk ser med storforventninger fram mot avspark kl. 20.30. Bayern gegen Borussia Mönchengladbach, som forøvrig fikk en nordmann i sine rekker på onsdag, midtbanemannen med det meget unorskklingende navnet Hassan El Fakiri. Eks Monacos reservebenk.

Av Odd Magne Hansen

Med dette er Hassan eneste nordmann i ligaen, etter at Tommy Svindal Larsen og Andre Bergdølmo takket for seg etter vårsesongen, og dro hjem til moder Norge.

Sensasjon: Bayern og Stuttgart vil spille 4-5-1!
Og sann mine overbegeistrede ord: To av ligaens toppfavoritter, Bayern München og Stuttgart, vil, med de berømte trenerne "Quälix" Magath og Giovanni Trappatoni, spille med Drillo-system! 4-5-1, godt drillet soneforsvar, og lynraske avansement fremover på banen ved ballvinning på egen halvdel. Og midtbaneytrespillere som hjelper til defensivt, og stormer oppover i angrep, ala "gode", gamle Mini. Altså i angrepsfasen tre angripere, i forsvarsspillet bare med en mann framme, for å binde motstanderforvarere på egen halvdel.

Med alternative systemer i bakhodet
Dette ifølge hhv. Bild Zeitung og Stuttgarter Zeitung, og info de mener å ha hostet opp. På den annen side - det er vel knapt en trener med respekt for Bundesliga som ikke har alternative spillemåter og -systemer i bakhodet, som de da tar i bruk etter omstendigheter, og kanskje - mer eller mindre? - tilfeldigheter...

I Bayern og Stuttgart ser det altså ut til å bli dårlige tider for spillertyper som er rene angripere. Bayern satser på Roy Makaay som enslig spiss, og Stuttgart på vår nyinnkjøpte (fra Milan) danske venn Jon Dahl Tomasson. For en drøy uke siden, underskrev nok en danske i Stuttgart, Jesper Grønkjær, som er midtbaneytreløper.

"Danskeligaen" - dansk TV satser mer på Bundesliga enn på engelsk og spansk!
Hele 14 danske spillere er strødd rundt i Bundesliga-klubber denne sesongen. Det har fått dansk TV til å omprioritere, slik at de sender Bundesliga live hver lørdag kl. 15.30, og kutter ned på Premier League, og på italiensk og spansk fotball.

Og Morten Olsen fryder seg over at hans landslagsspillere i - håper han - mye større grad enn i fjor skal få fast spilletid på toppnivå.

Den tredje store favoritten til ligagullet, er Frode Grodås gammel-klubb, Schalke 04. Werder Bremen ventes også å ha et ord med i toppen.


Bundesliga har høyest tilskuersnitt i Europa

I forrige sesong tok Bundesliga teten når det gjelder tilskuergunst: Med et snitt pr kamp på 35 183 inntok den førsteplassen, foran den engelske Premier League med 33 900, og som nr. 3, den spanske Primera Division (27 800).

 Bundesliga-siden 

 Tyskland-siden 


Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

19. aug. -01:

Myggen på rundens lag
da 1860 vant 3-1 i Bremen

12. aug. -01:
Kneskadet Myggen på tribunen -
1-1 hjemme mot Hamburg

5. aug. -01:
Libero Riseth best,
men 1860 tapte igjen
- god kamp av Myggen
*

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!


Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.