Friskt rockeshow fra Scorpions for rekordpublikum

______________________________________________________________________
(24. mai 2003)

Det var stappfullt "hus" på den enorme slottsplassen midt i Stuttgart sentrum i kveld, da tungrockgruppa Scorpions dro sitt fartsfylte show til gratis forlystelse for 140 000 tilskuere. Og konserten ble en suksess. 

Mest bemerkelsesverdig var scenen da gitaristen dro en flere minutter lang solo alene på scenen, som begynte med at han mer enn et minutt langt benyttet gitaren som maskingevær, heldigvis rettet til værs mot himmelen. Han dundret og skjøt dramatiske toner gjennom den mørke kvelden, mens mens scenebelysningen gnistrende blinket en haglskur av skuddeksplosjoner over hele gigantscenen. 

De fem gutta, som feiret 20-årsjubileum nylig, ved å la seg fotografere nakne sammen med 80 nakne jenter, har fortsatt drivet, og det musikalske har aldri vært bedre. Rolling Stones er en større opplevelse, men Scorpions holder AC/DC-nivå, selv om de nok dundrer litt mindre. Derimot virket de ikke så krampaktige som AC/DC virket i Drammenshallen på slutten av 80-tallet. Deres mest kjente låter, "Winds of Change" og "Hurricane", kom blant ekstranummerne.

All tekst: ©Brage Forlag

Goethes hjemmeside       Odd Magne Hansens hjemmeside       Home

Tyskland-siden       Pop- og rock-siden