14. mai -99: Hertha Berlin-Hansa Rostock 2-0:

Rekdal i god landslagsform

Æresrunde for 76 000 på Olympiastadion i Berlin

Kampen mellom to av de østlige lagene i Bundesliga ble en spennende affære, inntil Hertha scoret i det 74. minutt, og Rostock samtidig fikk utvist Agali p.g.a. to gule kort. Fra da av var det stort sett enveiskjøring. De sterkt nedrykningstruede Rostockerne satset alt framover, og Hertha rullet opp angrep på løpende bånd - kjempesjansene kom opptil to ganger i minuttet!

(Odd Magne Hansen)

1. omgang var jevnspilt, med flere sjanser til begge lag. I 2. omgang tok Hertha en del av initiativet etter hvert, men det så lenge ut til å bli en 0-0-kamp. Dog, Hertha som kjemper for å sikre Champions League-deltagelse, har hatt en meget god evne til å avgjøre på slutten av kampene. Så også i kveld.

I et svært vakkert angrep fikk Andreas Neuendorf ballen et bra stykke inn på Rostock-halvdelen, sendte en direktepasning fram til Dario Wosz inne i straffeområdet, i en posisjon en del til venstre for goalen. I stedet for å storme fram, eller sende lærstykket inn i feltet, slo han direkte tilbake til Neuendorf, som i ordets retteste betydning virkelig dundret ballen opp i den lengste vinkelen, med vestreslagga fra 16-meterstreken. Ein Draumtor!

Kjetil spilte en langt bedre kamp enn mot Bayern München, som kaptein og libero. Dirigerte forsvaret, og satte i gang angrepene, som den sentrale spilleregissøren på Hertha. Her Drillo, skal du få tall å tenke på (selv om du har lagt opp aldri så mye som landslagstrener): TV-kanalen Premieres statistikk viste etter 27 minutters spill, at Rekdal hadde hatt 26 av 144 ballkontakter i kampen. Det er en i minuttet, og 18% av alle ballkontakter. Dvs. nesten en femdel, av 22 spillere!

Rekdal var virkelig suveren i denne kampen, vi så faktisk Rune Bratseth-takter flere ganger. Tacklingene satt, og posisjonene stemte. Og som ballfordeler gikk det meget sjelden skeis - om overhodet! Noen særlige raid var det ikke snakk om, men vi gir 2,5 på vår skala - 1 best, 6 dårligst.

Banens beste? Der må Rekdal kjempe med begge keeperne, Kiraly hos Hertha var meget sikker, og hadde glimrende utspill, mens Rostock-målmann Pieckenhagen hadde flere supre reaksjonredninger.

Etter kampen tok et fornøyd Hertha-lag en æres- og hyllesttur rundt på banens tartandekke. Utsolgt hus, og stormende jubel. Ikke en gang teori kan nå ta fra laget UEFA-cup plass, og Champion-League-spill fra 3. kvalrunde er nærmest sikret.

Hertha Berlins gjenstående kamper: Freiburg (21. mai, B) og Hamburger SV (29. mai H).

PS: Michael Hartmann fastsatte sluttresultatet til 2-0, med en vakker scoring i det 83. minutt.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

Les også:

Bayern-Hertha 1-1

Hertha mot Champions League

Norske i Bundesliga


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Frankfurt-Hamburg 2-2

Werder Bremen-Frankfurt 1-2!

Scoring mot Dortmund!


Og:

10 på topp - spillerne med flest landskamper i verden

Odd Magne Hansens hjemmeside

Til toppen

 Tabellen 

 Bundesliga-siden 

17.mai:
Vi tar med at Stuttgarter Zeitung mener at keeper Pieckenhagen og midtbanespiller Yasser Radwan var best hos Rostock. Hos berlinerne overbeviste i tillegg til keeper Kiraly, fremfor alt libero Rekdal, og dessuten den offensive midtbanespilleren Hartmann, skriver avisen videre.

Kicker, derimot, er ganske ute på jordet, der de gir Rekdal 3,5! Deres reportere Ralf Canal og Jürgen Nöldner må ha sett en annen kamp. Kanskje et fotballspill mellom journalister i Stadionbaren? Nåja, det tror vi ikke, men...

All tekst: ©Brage Forlag