9. mai -99: Bayern München mester...

Bayern og Lothar best, men Kjetil og Hertha fikk 1-1 i Bayerns fest

Sydlandske seiers-scener for 63 000 på Olympiastadion

Bayern trengte et poeng for å sikre mesterskapet tre runder før slutt. Og de tidligere stjernebrødrene Uli og Dieter Hoeness, nå managere i hhv. Bayern og Hertha, delte potten broderlig mellom seg. Den ene tok mesterskapet, den andre et viktig poeng borte mot ligaens klart beste lag - og trygget dermed ledelsen i kampen om 3. plassen, og med det også Champions League-deltagelse fra og med 3. kvalik-runde.

(Odd Magne Hansen)

Vi tar neppe mye feil, hvis vi tipper at det var et bra stort øyeblikk for Herr Rekdal, da han som kaptein møtte dommer og Bayernkaptein Oliver Kahn ved midtstreken til hilsing og myntkast, før det hele kunne sparkes løs. Fulle tribuner, fullt liv, og kriblende forhåpninger...

Nåja. I en fartsfylt kamp, der hel- og halvsjanser oppstod på begge sider, scoret Bayern ledermålet etter 12 minutter. Det kom som lyn fra klar himmel, slik det ofte gjør i årets utgave av Münchenlaget. Libero Matthäus fikk ballen i eget straffefelt, etter et brutt angrep, og satte fart. Nesten over hele banen gikk stormløpet, før han slo skrått mot Jancker. Hertha fikk slått vekk, men Matthäus var lynsnar på ballen igjen, og ga ny pasning til Jancker. Der var det ikke mye nøling! Pang i nota!!

Rekdal kom godt i gang, fra liberoplassen dirigerte han, og tok frisparkene og cornerne - et par ganske farlige. Likevel var Bayern og Lothar best, fremfor alt Lothar. En ungfole på 38 - neppe mye dårligere enn da han 29 år gammel ble verdensmester og Weltfussballer des Jahres. Ballfølelsen og teknikken er så suveren, at han alltid kan se seg godt rundt, før han sender sine ofte lange, åpnende millimeterpasninger. Vi må si det: Rekdal er god, men libero Lothar er verdensstjerne.

I det 40. minutt hadde Kjetil en diger bom - krise! Men det påfølgende skuddet fra kort hold gikk i et forsvarerbein.

I 2. omgang kom Fink inn for Matthäus, som ofte sparer sin gamle kropp til senere anledninger. Manchester, vær OBS! Organiseringen bak hos Bayern gikk da litt mer på måfå, og langt mer spennende enn Bayern ønsket, skulle det bli!

I det 52. minutt gikk Kahn på ræva, helt alene på et tilbakespill - og måtte byttes skadet ut! Inn kom Sheuer, og fikk en travel aften. Etter at Schmidt hodet inn et innlegg fra 4 meters hold, fikk vi et nytt bevis på hvor rart fotballspillet er. Til da hadde Bayern vært førende, hatt flest sjanser, og best kontroll. Og fremfor alt vært kollektivt raskere. Men det snudde! Plutselig var hele Hertha raskest i nærkampene, og løp fra motstanderne! Et godt press, og mange sjanser, ble resultatet. Men som kjent er det bare det som passerer målstreken som gir tellende resultater, og det ble det ikke mer av. De siste tre minuttene trillet Bayern bortimot upresset ball på egen halvdel, ville sikre poenget, mesterskapet og seiersfesten. Det gikk greitt, og det digre mesterfatet kan henges opp sammen med de 14 tidligere. Good Luck, Bayern, (mot Manchester United), og lykke til videre, Hertha! (Kanskje mot RBK i Champions League til høsten?)

Skal vi gi karakterer fra 1 til 6, med en som best, slik Kicker gjør det, gir vi Kjetil 3, og Lothar 1,5. Kampen gir vi en toer - eller 2,5. Stemningen og feiringen. Ren 1'er!

Hertha Berlins gjenstående kamper: Hansa Rostock (15. mai, H), Freiburg (21. mai, B), og Hamburger SV (29. mai H).

PS 10/5: Ved gjennomlesingen av Kicker, ser vi at de gir Lothar karakteren 2 - som banens beste, og for annen gang i sesongen på rundens lag. Rekdal får 3,5, og har 3 medspillere med bedre karakter, og tre med dårligere, og de andre fire med samme karakter som Rekdal. Kampen gir de en 3'er. Vi registrerer at vi var 100% enige, bare at vår medfødte positivitet gjorde at vi satte karakterene en halv grad høyere. Forskjellene er dog like...

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 


Les også:

Hertha mot Champions League

Norske i Bundesliga


Om Lothar Matthäus:

Landslagscomeback

Nederland - Tyskland

Bayern - Brøndby

Landslagskaptein igjen

USA slo Tyskland 3-0

 Drømmegoal ! 

Matthäus som landslagstrener?


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Frankfurt-Hamburg 2-2

Werder Bremen-Frankfurt 1-2!


Og:

10 på topp - spillerne med flest landskamper i verden

Odd Magne Hansens hjemmeside

Til toppen

 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag