19. september -00: Bayern München - Rosenborg Trondheim 4-1

Rosenborg spilte fremragende - og tapte på slutten

Ikke akkurat første gang!

(Av Odd Magne Hansen)

Noen som vet hvordan det føles å være eneste nordmann i ei tysk kneippe

når Rosenborg spiller mot Bayern München og tar ledelsen 1-0, og du utstøter et jubelbrøl og vifter vilt med et Rosenborgskjerf, og alle ser sjokkert og sint på deg med stive øyne - og så renner målene inn hos Rosenborg på slutten!?

Den følelsen er som å løpe i begeistringsrus ned ei bratt steintrapp, på vei til å omfavne hele verden, idet lyset plutselig går, og du faller i mørket, faller og faller, og lander i et hav av øl!

Den følelsen kjenner alle norske fotballfans - det er den mest typiske norske fotballopplevelsen. Det er ingen tilfeldighet at ni av ti norske fotballfans ender som alkoholikere!

Hilsen

Odd, "der Deutsche" (ab jetzt. I morgen går jeg til immigrasjonskontoret - og søker tysk statsborgerskap.)


Kommentar:

Altså Eggen, hør her: Bra det du har fått til med laget ditt. Helt supert, og against all odds. MEN: Altså, når man spiller mot topplag som er inne i en god formperiode, da må man spille med forsvar! Laget ditt spiller over evne, løper og løper, helt supert det, Eggen, men de greier ikke det i 95 minutter mot topplag i form! Spillerne der har også kondis, Eggen! Når dine gutter blir trege, både i bein og hjerne, da greier topplagene utnytte det! Da ser laget ditt ut slik norske lag alltid gjorde i 60-, 70- og 80-åra.

Altså herr Eggen, du er jo ikke bare dum, kan du ikke finne på en taktikk du kan bruke på bortebane mot topplag i form? Når du leder 1-0, og spillerne dine er utkjørt, kan du da ikke legge gutta tett i forsvar, og kontre bare av og til? Har du sett noe topplag, Eggen, som alltid spiller 100% tempo i 95 minutter, bare stormer frem? Da greier de ikke storme hjem, ikke hele tiden! Dine spillere trenger mer kondis og innsatsvilje enn motstanderen, fordi dine gutters ballmottak er dårligere enn hos toppklubbene, slik at de bruker langt mer kraft for å bringe ballen under kontroll!

Du må vel ha et alternativt taktisk system? Fordømt, Eggen! For stolt til å lære av Drillo? Jeg mener, spille Drillo defensivsystem når du leder mot toppklubb borte? RBK er kommet meget langt etter norske forhold, men de kommer aldri videre med bare et spillesystem. Så god kondis greier du ikke få inn i gutta!

Punktum.

Men for 11 måneder siden var det andre baller!

 Spillere med flest landskamper i verden 

Les også om våre "tyske" gutter - fra før:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner


Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Og fra sesongen 1999/2000:

Updates               

Tyskland-siden

Bundesliga-siden

All tekst: ©Brage Forlag