30. nov. 2000:
Sammendrag av Erik Myklands høst i 1860 München

I en NTB/DPA-melding skrives det at 1860 München-trener Werner Lorant har fått kritikk for å benytte Hässler og Mykland på midtbanen sammen. Mulig det. Men det er først i den aller siste tiden.

Tidligere har de blitt betegnet som drømmepar og radarpar, og inntil landslagsneiet fra Myggen, fikk de stadig gode kritikker begge to. Hässler gjør det stort sett ennå, men Myggen har sunket på avisenes karakterskalaer.

Et par eksempler:

Fra kicker:

24.aug.:
1860 München - Leeds, kvalik for Champions League. Kampens beste Erik Mykland, karakter 1,5, og teksten: Spilte som regissør bakfra med stort løpspensum og sterk i nærkamper. Hässler fikk karakter 2, og ifølge avisen var disse de to klart beste på 1860. (Karakterskalaen går fra 1 til 6, der 1 er verdensklasse og 6 elendig)

11.sep.: 1860 - Schalke i Bundesliga
Mykland på rundens lag i Bundesliga, og igjen kampens beste, karakter 2. Kortkaraktestikk for Myggen: Alltid anspillbar, god oversikt, god plasseringsevne. Dyktig til å "fore" de offensive spillerne med baller. Hovedoverskriften til kampreportasjen er "Mykland, den nye elsklingen", en artikkel som nesten bare handler om Myggen. Skriver bl.a. "1860's spill har siden kjøpet av Hässler (1999) og Mykland steget betydelig i kvalitet, spillekultur, og har brakt ro og balanse i laget."

13.nov: 1860-Wolfsburg i Bundesliga Mykland karakter 4, Hässler 3,5.

Dette var kampen Mykland gjorde en lang, nochalant tversoverpasning etter 20 sekunder, helt bakerst i forsvaret, som gikk til motspiller, og tre trekk senere scoret Wolfsburg årets kjappeste mål i Bundesliga, etter 43 sekunder.

Stygg pasning fra Myggen. (Kampen endte 2-2.)


Mykland og hans rolle på banen i 1860:
Stort sett spiller han tilbake på banen, i en slags sentral "Liberorolle foran forsvaret". Er spillopplegger bakfra, mens Hässler er dirigent, spillopplegger og avslutter på fremre midtbane/i angrepet. Etter hva de to skal ha uttalt til pressen, fant de hverandre ganske raskt som spillere, og verdsetter i høy grad og store ord hverandres ferdigheter som spiller.

MEN:
På landslaget var Myggen ofte en viktig mann for defensiven, ved at han leste spillet godt, og ofte brøt motsanderens angrep på motstanderens banehalvdel. Selv om Myggen i 1860 også går fram på banen, spiller han ofte langt tilbake, særlig når motstander presser. Og han er ingen back, ingen midtstopper, og etter min mening lykkes han dårlig i den forsvarende del av spillet, så langt tilbake på banen. Han blir for ofte driblet/passert. Kommer ofte ikke tett nok på mannen, og hans kroppslig beskjedne figur gjør han ikke til en fryktet forsvarer.

Etter min mening burde han spille lenger frem på banen, ikke være pålagt å spille så langt bak sammen med stopperne. Noen ganger er han jo dessuten for nonchalant, og slår/mister ballen til motstander på egen halvdel, og det er farlig!

Men jeg tipper at Mykland også har fått klar beskjed om å skyte mer enn jeg har sett han har gjort på landslaget. Nå skyter han når sjansen byr seg - det er bare det at han ikke treffer mål.

1860 har problemer
Trener Werner Lorant virker å være en typisk "arbeiderklassetype", bestemt, bråhissig, og tipper jeg, ikke helt enkel å ha med å gjøre i motgang og i konflikter. Sikkert en god trener i medgang, men 1860 har stort sett vært et "berg- og dalbanelag" under ham. Men de var jo ikke akkurat tyske mestere før ham heller. Han har de siste to årene flere ganger truet med å trekke seg, senest for kort tid siden. Da er det dommerne osv. som gjør arbeidsforholdene så vanskelig, mener han, at det ikke er noen vits i å fortsette. Til nå har det alltid vært tomme trusler.

Vel, 1860 oppfører seg som lag for tiden, akkurat slik mange lag gjør på nedtur. Usikkerhet på banen, feilpasninger, feilplasseringer, og det oppstår innimellom store tomme rom på banen, som motstanderne kan boltre seg i. Av og til er det lite sammenheng i laget, dårlig defensiv organisering. Tipper det skorter på troen og selvtilliten etter hvert... som skuffelsene hoper seg opp.

Ang. dagens situasjon
Av utespillerne får i kicker i dag for cupkampen mot Bochum 7 utespillere karakter 5, og de andre tre får 4. Riseth fikk 4, Hässler og Mykland 5.
Avisen skriver ellers at Hässler ble pakket inn av Fahrenhorst, og greidde sjelden befri seg såpass at han kunne motta en pasning. Og samspillet mellom ham og Mykland ikke fungerte. Lorant var febersjuk tirsdag, og lot co-trener Peter Pacult lede treninga da. Men han var på benken igjen under kampen.

Kicker skriver "1860 dekket rommene dårlig, hadde intet fleksibelt angrepsspill, og undergikk hårreisende individuelle feil i 1. omgang.
OG:
"Myklands rolle er i den siste tiden blitt et hett tema. Etter en sterk sesongbegynnelse har han i det siste hatt en svak form. "Han er sliten", sier Lorant, og hevder at grunnen til at han ikke spilte mot Parma er at han endelig må få kurert sine stadige legg- og lyskeproblemer. Avisen skriver dog at Mykland spilte ordentlig i en omgang."

Jeg har ikke sett eller hørt at det har blitt satt spørsmålstegn ved trener Lorants stilling. 1860 er vant til berg og dal, og vant til Lorant. De hadde store problemer både i 97/98-sesongen, og i 98/99-sesongen.

Fjørtoft stor
Ellers er det Fjørtoft som har vært den STORE norske spilleren her de siste ukene. Han er blitt meget bred pressedekning til del - og bare med svært positiv presse - både som spiller og for sin opptreden utenfor banen. "Slike typer trenger Bundesliga flere av", stod det under et digert bilde av ham i Bild Zeitung, og: "utrolig sympatisk".

Forøvrig meldes i dag at Christoph Daum er i bildet som landslagstrener for Iran.

Og Lothar Matthäus er i forhandlinger med en klubb i Dubai om å spille der.

I kveld er det forøvrig a-ha konsert i Stuttgarts største hall.

Av ODD MAGNE HANSEN


Aktuelt om Myggen22. oktober -00:

Frode Grodås med comeback i Bundesliga - hadde fremragende redninger - og tapte på slutten
(Av Odd Magne Hansen)

Oliver Reck var syk - og dermed rutsja Frode Grodås inn til sin 3. Bundesliga-kamp. En viss usikkerhet gjorde seg nok gjeldende, Frode har ikke spilt Bundesliga-kamp på to år og to måneder! Men vartet opp med flere gode redninger, og parader på skudd fra kort hold, som kanskje hadde fortjent en bedre skjebne - sett med motstanderøyne. Schalke, som ledet tabellen før denne runden, mistet taket på det hele utover i 2. omgang. Men Frode Grodås kan ikke lastes for noen av målene - forsvaret til Schalke var utspilt alle tre gangene.

Myggen med kanonskudd!
1860 München tapte som ventet mot Bayern München - men - sann mine blå - Myggen hadde en kanon 5 mm utenfor tidlig i kampen, fra nærmere 30 meters hold!

Myggen jublet som en unge etter skuddet, selv om hans første Bundesligamål foreløpig lar vente på seg. Slike skudd har mildt sagt ikke vært dagligkost fra Myggen, men vi har i hele høst observert at han skyter mer enn før - dog har vi ennå ikke sett at han har truffet mål i de første 9 kampene.

Men for 12 måneder siden var det andre baller!

 Spillere med flest landskamper i verden 


Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel

Les også om våre "tyske" gutter - fra før:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Og fra i fjor:

Updates 

 

 

 

 

                             
Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

 

 

 

 

 

 

 

                             
Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

 

 

 

 

 

 

 

                             
Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

 

 

 

 

 

 

 

                           
Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

 

All tekst: ©Brage Forlag