Torsdag 7. des. 2000

LORANT: HVIS WILDMOSER GÅR, GÅR JEG OGSÅ

Intervju med Werner Lorant

Det tyske nyhetsbyrået dpa skriver i dag at president Karl-Heinz Wildmoser benyttet anledningen etter tapet mot Parma, til å foreta et privat felttog mot deler av lokalpressen i München. Om han virkelig kommer til å avgå på årsmøtet i november neste år, stilles det et spørsmålstegn ved, fordi mannen tydeligvis er i følelsesmessig ubalanse for tiden.

Som for trener og venn Werner Lorant, er det heller ikke første gang Wildmoser truer med å trekke seg. For et par år siden trakk han seg virkelig, og leverte nøkkelen til kontoret til forretningsfører Sven Jäger. Det er bare det at tilbaketrekningen kun varte i en dag. Da Wildmoser neste dag ville ha nøkkelen tilbake, nølte dog herr Jäger, og spurte forsiktig: "Er De fortsatt president?"

Dette vet de alltid godt informerte kicker-journalistene å fortelle.

Når det gjelder protesten angående feilen ved innbyttet av Benarrivo i Parma-kampens 78. minutt, uttalte Thomas Giordano ved UEFAs pressekontor at "hvis det foreligger et teknisk regelbrudd, kan det føre til berammelse av ny kamp. Han ville imidlertid ikke si noe om hva han tror beslutningen vil kunne bli, fordi "det ikke foreligger noen sammenlignbare tilfeller". Avgjørelsen i saken tas på møte i Disiplinærkomiteen i UEFA fredag.

Fra et helsides kicker-intervju med Werner Lorant i dag, sakser vi:
-Hvis Wildmoser virkelig trekker seg som president, i 2001, vil du da oppfylle din kontrakt som løper til 2003?
-Nei. I 1860 vil jeg ikke jobbe under noen annen president. Hvis Wildmoser går, gjør jeg det også.
-Martin Cizek og Thomas Riedl ønsker seg vekk fra klubben. Kommer du til å redusere den store troppen (27 mann) i vinter?
-Riedl spilte ikke i sin forrige klubb Kaiserslautern, og spiller heller ikke hos oss nå. Og nå vil han tilbake til Lautern. Han er dog en spiller med muligheter. Unterhaching er interessert i Cizek, og hvis de legger 8 millioner kroner på bordet, kan han gå.
-Til tross for den negative serien til laget, virker du ikke knekt. Hvordan kan det ha seg?
-Jo vanskeligere en situasjon er, desto intensivere og temperamentsfull blir jeg. Det har alltid vært sånn. Når en eller annen provoserer meg, først da utvikles min ærgjerrighet maksimalt.
-Å gi opp kommer dermed ikke på tale?
-I livet har jeg allerede flere ganger vært langt nede. Og mange har da også tråkket på meg. Men jeg reiser meg alltid straks opp igjen.
-Karl-Heinz Wildmoser ville for kort tid siden sogar forlenge kontrakten din utover år 2003. Er det fortsatt mulig?
-Vi får vente litt å se, hvilke tanker min president har om fremtiden. At han ønsker å forlenge avtalen, ærer meg. Men kontrakten går over to og et halvt år til. Det haster ikke.

HÄSSLER SKJØT JOUNALIST PÅ SYKEHUS

MÜNCHEN (dpa-Odd Magne Hansen) Thomas Hässler ble så forbitret over 2-0 målet til Parma tre minutter før slutt, at han rasende dundret ballen fra kort hold i trynet på en fotograf fra München-pressen. Mannen måtte innleveres på sykehus med nakkesleng og hjernerystelse.

Det sies intet om Hässler siktet på fotografen, eller om det var et vådeskudd.

MYGGEN STÅR FORTSATT HØYT PÅ LORANTS POPULARITETSSKALA

Ifølge kicker regner Lorant med Mykland i siste seriekamp før ferien (16.12): "Inntil da vil han ha kurert sine små skadeproblemer," sier Lorant, "slik at han igjen kan bli så god som han var i begynnelsen av sesongen."

Han legger ingen skyld på Myggen for hans keeperredning i vinkelen. "Det var en ren refleks", hevder Lorant. Kortet mot Bochum er han tydeligvis mindre glad for: "Det var en ren frustrasjonstakling. Mykland er frustrert for tiden, det er dog helt klart."

Keeper Michael Hofmann har medfølelse med Myggen, og sier "stakkars mann". kicker mener redningen egentlig burde vært Hofmanns jobb.

Avisen mener ellers i sitt kampreferat at Mykland hadde tempoproblemer, og gir ham karakteren 4 på en skala der 1 er best, og 6 dårligst. Allikevel gis bare fire spillere på 1860 bedre karakter enn Myggen, derav Hässler med karakteren 3.

Av ODD MAGNE HANSEN


Aktuelt om Myggen

 Spillere med flest landskamper i verden 

Omfattende statistikkdel
 Bundesliga-siden 

Et lite utvalg av våre artikler om Rekdal, Fjørtoft og Matthäus:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner


Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Og fra i fjor:

Updates                   


d

    


d

 


d

 


d

 


d

 


d

 


d

 


d

     

All tekst: ©Brage Forlag