Lørdag 6. jan. 2001.

1860 München slått ut av „Masters“ uten Myggen

Tap 2-5 for Mainz og 4-5 for Freiburg

STUTTGART, HANNS-MARTIN-SCHLEYER-HALLE: Det tyske fotballforbundets offisielle innendørsturnering, DFB-Hallenpokal, startet på tre forskjellige spillesteder i dag. Det spilles 2x10 min. i flerbrukshaller på „ishockey“-baner med vant og rullerende innbytter, og med keeper og fire utespillere på hvert lag.

Av Odd Magne Hansen

Werner Lorant, som nettopp er blitt enig med sin president om forlengelse av trenerkontrakten frem til 1. juli 2004, fikk en skikkelig nedtur i sin første kamp i det nye året. 5-2 tap mot 2. divisjonistene Mainz, som ligger på nedrykksplass til 3. divisjon (Regionalliga), ble fulgt av en spennende kamp mot tabellnabo Freiburg, som Freiburg avgjorde med to scoringer i de siste 2 minuttene.

Vidar Riseth scoret
Til tross for at Eintracht Frankfurt også deltok med 12 mann i turneringen, var Vidar Riseth eneste nordmann på den grønne, sandbestrødde kunstgressmatta. Den gutten virker beskjeden, men det er et bedrag. Goalgetter-instinkt! Han stormet frem på høyresida på en München-kontring, fikk ballen, finta forsvareren svimmel, og sendte kunstlæret utagbart i det lille hallmålet. Utligning til 3-3, før fjorårets toppscorer i Bundesliga, Martin Max gå München-gutta 4-3.

Det var tydelig at Riseth koste seg noen minutter under applausen i den med 7 900 tilskuere utsolgte hallen, der a-ha også begeistret bortskjemte tyskere i en dødsbra konsert for en måned siden.

Deretter var det dog Freiburgs tur to ganger, og tidlig hjemreise for trener Lorant og mannskap.
-Det var ikke så verst, omtrent som ventet, sa Lorant etter kampen, bortsett fra de første ti minuttene mot Mainz. De var forferdelige. Da var i grunn løpet allerede nesten kjørt.

Forøvrig briljerte Thomas Hässler med scoringer og finter. God med ball, mindre bra uten.

Myggen har mavemuskelbetennelse
Lorant lot Myggen bli i München. Han lider visstnok av mavemuskelbetennelse, og må muligens stå over første Bundesliga-kamp etter vinterpausen, borte mot Bremen 27. januar.

Fjørtoft trente på gress
Jan Åge Fjørtoft, eller bare Jan, som lagkameratene sier, koste seg og trente på gress utenfor hallen, sammen med resten av lagkameratene som ikke var tatt ut på turneringslaget. Både gresstreningsgutta og hallgutta fra Frankfurt kunne også innta sine plasser i den hvite Eintracht-bussen til hjemreise allerede i kveld. I en meget spennende, avgjørende kamp vant Stuttgart 2-1. Hjemmelaget er dermed klare for søndagens kvartfinaler.

Søndag avgjøres hvilke klubber som kvalifiserer seg for „Masters“ i Dortmund neste helg. Der kåres Tysklands innendørsmester 2001. Men da altså uten nordmenn på banen. (En liten mulighet for Frode Grodås - og en større en for Jan Derek Sörensen!).

Aktuelt om Myggen

 Spillere med flest landskamper i verden 

Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel

 Bundesliga- siden 
 
Tyskland-siden

Et utvalg av våre artikler om Rekdal og Fjørtoft:

 Hertha slo Freiburg 2-0 - Champions League for Rekdal (22/5)

 Hertha slo Rostock 2-0 - god kamp av Rekdal (14/5)

 Lothar og Bayern best, men Kjetil og Hertha fikk 1- 1 (9/5)
Bayern München tysk mester 1999

 Kjetil Rekdal på vei mot Champions League (6/5)

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

 Enorm presseomtale av Fjørtoft (30/5)

Sluttabell 1999
 Gigantisk triller i Tyskland    (29/5)

 Dramatisk for Frankfurt - Fjørtoft scoret (22/5)

 Frankfurt slo Dortmund 2-0 - Fjørtoft scoret (15/5)

 Eintracht Frankfurt vant - flott Fjørtoft-forarbeid til 2-0 målet  (7/5)

 Tore Pedersen og Jan Åge Fjørtoft på vei mot 2. Bundesliga (5/5)

 Eintracht Frankfurt sparker treneren - igjen ! (18/4)
Jörg Berger ny trener

 Bayern slo Frankfurt 3-1 - Fjørtoft scoret (16/4)

Og fra i fjor:

Updates
Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag