Torsdag 14. des. 2000. (1860 München - Hamburg 2-1. Utdrag av artikkelen i Agderposten)

Werner Lorant: -Jeg satser fortsatt på Myggen

Thomas Häßler banens beste mot Hamburg

Da 1860 München lørdag tok sin tredje Bundesligaseier på rad, satt Erik Mykland godt innpakket på tribunen i den kjølige vinterkvelden. Om laget ikke leverte noe storspill, har likevel miniserien på tre seire på rad fått liv og selvtillit inn i laget. Selv virket Myggen temmelig "død", der han satt med steinansikt og så kampen.

Mange - særlig de som ikke husker tilbake til begynnelsen av sesongen - hevder at verdensmester Tomas Häßler, den 34-årige stjernen i laget, som med sine 97 landskamper har en rutine som overgår det meste, stort sett har spilt sine beste kamper uten Myggen på laget. I pressekretser her i Tyskland, er det derfor mange som setter et spørsmålstegn ved Myggens fremtid i laget.

Vidar Riseth god
Særlig etter at Vidar Riseth har spilt godt på midtbanen i Myggens fravær, kan spørsmålet være berettiget. Riseth har tre sterke egenskaper i forhold til Myggen: Han er en bedre forsvarsspiller, og en bedre angriper. I tillegg er han raskere, og i stand til å gjennomføre meget hurtige og lange løp snorrett på mål ved kontinger.

Akkurat denne egenskapen ga München-gutta hjemmeseier i lørdagens kamp mot Hamburg. Raketten Riseth fikk ballen på midtbanen, der han i Bratseth-kliv løp fra alt som var, og avsluttet med et skarpt skudd som Hamburgs reservekeeper Schober returnerte rett i beina på toppscorer Agostino, som bare hadde å plassere ballen forbi Schober. Målet, i det 63. minutt, ga 2-0, og kampen var avgjort.

I forrige kamp scoret Riseth sitt første Bundesligamål, og hans plass på laget synes sikker. Men hva med Myggen??

Lorant satser fortsatt på Mykland
Vi låner øre til trener Lorant, som gjennom hele sesongen utad har snakket pent om "die Mücke", som er det tyske ordet for myggen. -Erik satt på tribunen fordi han har lyskestrekk. Jeg satser fortsatt på Myggen. I løpet av vinterpausen skal han bli helt kvitt alle småskader. Da kommer han og Häßler til å gjøre gode kamper sammen igjen. Slik som i begynnelsen av sesongen mot Leeds.

Fornøyd Häßler satser på UEFA-cup
Häßler, som for en del kamper siden flere ganger har uttalt seg i positive ordelag om Myggen, ser med optimistiske øyne på det nye året: -UEFA-cup? Hvorfor ikke? Vi mangler bare 4 poeng frem til en 6. plass, som gir rett til UEFA-cupspill. Hvis vi får den flyten vi hadde i begynnelsen av sesongen, er det et realistisk mål.

I følge Häßlers kontrakt, forlenget den seg automatisk til ut sesongen 2001/2002, fordi han nå har gjennomført 20 obligatoriske kamper denne sesongen.

Ellers er å si at Münchenavisen "Abendzeitung" i dagens utgave hevder at Myggen har utviklet seg til en spiller som bare fyller ut laget, istedenfor til en støttespiller. Og "kicker" kaller ham i dag en løpsmaskin. Ikke akkurat ord som støtter opp under Myggens rykte som briljant tekniker og genial pasningslegger.

Neste obligatoriske kamp er "nesten på Sørlandet", mot Werder i Bremen 27. januar.

Av ODD MAGNE HANSEN

Aktuelt om Myggen


 Spillere med flest landskamper i verden 


besøk siden 20. juni 2001

Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel
 Bundesliga- siden 

Et utvalg av våre artikler om Rekdal og Fjørtoft:

 Hertha slo Freiburg 2-0 - Champions League for Rekdal (22/5)

 Hertha slo Rostock 2-0 - god kamp av Rekdal (14/5)

 Lothar og Bayern best, men Kjetil og Hertha fikk 1- 1 (9/5)
Bayern München tysk mester 1999

 Kjetil Rekdal på vei mot Champions League (6/5)

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

 Enorm presseomtale av Fjørtoft (30/5)
Sluttabell 1999
 Gigantisk triller i Tyskland    (29/5)

 Dramatisk for Frankfurt - Fjørtoft scoret (22/5)

 Frankfurt slo Dortmund 2-0 - Fjørtoft scoret (15/5)

 Eintracht Frankfurt vant - flott Fjørtoft-forarbeid til 2-0 målet  (7/5)

 Tore Pedersen og Jan Åge Fjørtoft på vei mot 2. Bundesliga (5/5)

 Eintracht Frankfurt sparker treneren - igjen ! (18/4)
Jörg Berger ny trener

 Bayern slo Frankfurt 3-1 - Fjørtoft scoret (16/4)

 
Til toppen
  Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag