Den  norske          Bundesliga-siden          Den  norske

 
Uro i 1860 München foran møtet med Frankfurt i dag

Fjørtoft eneste nordmann på banen?

Det kunne blitt tidenes Bundesligakamp sett med norske øyne: 1860 hjemme i München med Myggen som ballkunstner på midtbanen, og Riseth som arbeidsjern og drivende kraft ved hans side. Mot rennomerte Eintracht Frankfurt med storscorer Fjørtoft og den solide tidligere Lillestrømspilleren Tommy Berntsen i forsvaret.

Av ODD MAGNE HANSEN
Fredag 16. februar 2001 12:11

Men Myggen er skadd, Riseth utestengt, Berntsen skadd, og selv den for tiden største norske Bundesligastjernen Jan Åge Fjørtoft er usikker på laget. Som om ikke dette er nok sett med norske øyne, strever begge klubbene med å vinne kamper for tiden, ligger lavt på tabellen, og opplever indre uro. Der ligger Frankfurt høyest på Richter-skalaen, med sparkingen av trener-Magath, og turbulensen omkring avslaget fra hans ønskede etterfølger Lothar Matthäus. Og nå skal ifølge presserykter „kokain“-Daum være i forhandlingsbildet.

Dog, 1860 München ligger ikke langt etter. Og hva kan man da heller vente seg, med to så høyttalende og fjellristende stemmer som Werner Lorant og Karl-Heinz Wildmoser som henholdvis trener og president? Og når tapene blir flere enn seirene?

Lorant: Landslagsspill uønsket
Det som fikk klubbkelneren til å skjelve bak øltappekrana på onsdagens pressekonferanse hos 1860, var Lorants irritasjon over at de to østerrikerne på laget, midtbanespillerne Cerny og Stranzl, er uttatt til landslagsspill. -Stranzl og Cerny skal spille landskamper? Det kan de spare seg, først burde de prestere noe på klubblaget! brummet Lorant, og fortsatte: Jeg skal ta en telefon til Østerrikes trener Otto Baric, og råde ham fra å ta ut de to.

Etter å ha opplevd Lorants irritasjon, kan man saktens spørre seg om Lorant også har hjulpet Myggen til å si nei til landslaget.

Myggen trener med laget igjen
Onsdag trente Myggen med laget igjen, for første gang etter lyskeoperasjonen i begynnelsen av januar. Om Myggen mente Lorant: -Han trenger minst to uker til, før han er i form til å spille kamp. Det kan dermed se ut som Myggen kan få sitt come-back i Bundesliga 3. mars, hjemme mot Bayer Leverkusen som holder 3. plassen på tabellen, og viste superspill i 4-1 kampen mot Køln sist lørdag.

Tilskuertallet synker drastisk
Die Abendzeitung hevdet i går at tilskuertallet på 1860’s hjemmekamper er sunket mer enn noen forventet. I snitt har 11 650 færre sett hjemmekampene, sammenlignet med forrige sesong. Og den gamle arbeidergutten Lorant sparer heller ikke her på kruttet i sin kommentar: -Jeg ser også heller en kamp hjemme i stua på betalingskanalen Premiere for 50 kroner, enn å betale 420 kroner for en billett til en vinterkald stadion.

Kontrakten ligger uunderskrevet
Forøvrig opplyser Lorant at kontrakstforslaget fra president og kompis Waldmoser, med forlengelse til 2005, ligger uten hans signatur hjemme på hylla. -Jeg vil ikke underskrive noe mer nå, sier en sur brumlebass. Samtidig gryntet Wildmoser et annet sted: -Det er jo litt merkelig, først overtaler han meg til å fortsette, og etterpå nøler han selv. Men det er jo hans sak.

Er Riseth verdt 20 millioner?
Waldmoser har også benyttet tabellposisjonen til å true spillerne før kampen mot Eintracht Frankfurt. -Vi satset på Champions Leage, og trengte derfor stor stall. Nå som det ikke ser ut til at vi greier en UEFA-cup-plass engang, er 28 spillere i proffstallen for mye. Etter dette, og klubbens synkende inntekter, lurer kicker-journalistene på om Riseth blir for dyr. Celtic skal ha forlangt ca. 20 millioner kroner for trønderen, om 1860 fortsatt vil ha ham når utleieperioden er over til sommeren. Aldri tidligere har klubben betalt så mye for en spiller, selv ikke for stjernen Thomas Häßler.
 

Aktuelt om Myggen

 Spillere med flest landskamper i verden 

Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel
 Bundesliga- siden 

Et utvalg av våre artikler om Rekdal og Fjørtoft:

 Hertha slo Freiburg 2-0 - Champions League for Rekdal (22/5)

 Hertha slo Rostock 2-0 - god kamp av Rekdal (14/5)

 Lothar og Bayern best, men Kjetil og Hertha fikk 1- 1 (9/5)
Bayern München tysk mester 1999

 Kjetil Rekdal på vei mot Champions League (6/5)

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

 Enorm presseomtale av Fjørtoft (30/5)

Sluttabell 1999
 Gigantisk triller i Tyskland    (29/5)

 Dramatisk for Frankfurt - Fjørtoft scoret (22/5)

 Frankfurt slo Dortmund 2-0 - Fjørtoft scoret (15/5)

 Eintracht Frankfurt vant - flott Fjørtoft-forarbeid til 2-0 målet  (7/5)

 Tore Pedersen og Jan Åge Fjørtoft på vei mot 2. Bundesliga (5/5)

 Eintracht Frankfurt sparker treneren - igjen ! (18/4)
Jörg Berger ny trener

 Bayern slo Frankfurt 3-1 - Fjørtoft scoret (16/4)


Og fra i fjor:

Updates     
Til toppen
Tyskland-siden

All tekst: ©Brage Forlag