Torsdag 14. des. 2000. Energie Cottbus - 1860 München 2-3:

Hässler banens beste da 1860 vant uten Myggen

President Wildmoser trekker seg ikke likevel

1860 München ser ut til å ha kommet over krisen - og det uten Myggen på laget. I går vant de 3-2 borte over Energie Cottbus, etter å ha ligget under 2-0 ved pause.

Målene for 1860 ble satt inn av Hässler, Riseth og Agostino. Riseth, som i Myggens fravær er flyttet fram på midtbanen, spilte i en posisjon som også Myggen har spilt på. Og headet inn sitt første mål i Bundesliga, etter pasning fra Hässler.

 Det er visst fra sine egne man skal ha det, og kanskje blir det en nordmann som fortrenger Myggen fra laget? Riseth får i alle fall lovord for sine to kamper på midtbanen, laget vinner, og Hässler, som ble nr. 3 i kåringen til „Verdens beste fotballspiller“ allerede i 1992 (etter van Basten og Stoitchkov), ser ut til å trives godt uten Myggens stikkballer.

Wildmoser vil likevel ta gjenvalg
Etter at lederen for styret i 1860 München, Rudolf Katzenberger, har minnet president Wildmoser på at han for tre måneder siden ga ham sitt æresord på å stille til gjenvalg for en ny 3-årsperiode, har Wildmoser trukket tilbake tilbaketrekningstruslene. Katzenberger sa dengang at han bare ville fortsette, dersom Wildmoser tok tre nye år, og dette hadde Wildmoser sagt seg villig til.

Etter påminnelsen husket faktisk Wildmoser sitt æresord - og vil derfor nå likevel fortsette.

Mordtrusler
Wildmoser begrunner tilbaketrekningstruslene med all turbulensen blant fansen etter beslutningen om å spille hjemmekampene på Olympiastadion.

-Siden vi for seks år siden tok beslutningen om å forlate vår gamle hjemmebane Grünwalder Stadion, har det hele tiden stormet rundt ørene mine. Klubbens sjel hadde dype røtter på denne banen, og mange innbitte 1860-patrioter har tatt det tungt at de må til Olympiastadion - som egentlig var Bayerns Münchens hjemmebane. Men det gamle stadion-anlegget var for lite, og av flere grunner var det ikke mulig å bygge det ut.

Wildmoser forteller at uidentifiserte fans har ramponert bilen hans. Han har også mottatt to mordtrusler. -Da er ikke fotball moro lenger, sier han trist.

Av ODD MAGNE HANSEN


Aktuelt om Myggen


 Spillere med flest landskamper i verden 

Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel
 Bundesliga- siden 

Et lite utvalg av våre artikler om Rekdal, Fjørtoft og Matthäus:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Og fra i fjor:

Updates             
Til toppen
  Tyskland-siden


 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag