27. juni -99:

Michael Jackson & Friends i München

Michaels venner: Vanessa Mae, Noa, Peter Maffay, Status Quo, Andrea Bocelli, Boyzone, Udo Jürgens, Kelly Family, Ringo Starr, Scorpions og Slash.

70 000 så Michaels show på Olympiastadion i går kveld. Anstaltningen var et veldedighetsshow til inntekt for barn i Kosovo, barneofre i orkan/naturkatasrofen i Mellomamerika i høst, Nelson Mandelas barnefond, og UNESCO's fond for sult- og tørkerammede barn i Afrika. Medarrangør var TV-kanalen ZDF, og rundt 15 millioner kroner kom inn i en TV-giveraksjon ala den årlige norske høstinnsamlingen til trengende.

(Odd Magne Hansen)

Michael er ennå kjempestjerne i Tyskland, og fansen digger ham som var det Elvis på sitt største. Men, Michael, dette holder ikke! Du må nok levere bedre varer, skal du som 40-åring holde ditt vannvittige drag på folket!

Vi har nemlig sett og hørt lignende fra den menneskelige Pinnochio adskillige ganger før! Du kan danse, javel, men jammen virket du sliten! Og det bare av et lite knippe låter gjennom en knapp halvtime, med låter som "Billy Jean", "Dangerous", "What About Us"og "You are not alone". Godt for Michael at han hadde en haug "oppvarmere", og at han fikk gitarhjelp av Slash, som dro over scenen i halsbrekkende, spilleglad stil, og dro gitarakkordene laaangt ut i tid og rom. Mannen under den digre hårmanken var en avgjort berikelse i Michaels konsertorkester.

Som vanlig hadde Jackson en haug med skuespillere på scenen, som imiterte fare og vold. Og avslutningen, da en stridsvognkopi trillet inn på scenen, og den syltynne Michael stilte seg foran den - og stanset den på samme måte som sivilisten på Den himmelske freds plass i China for ti år siden - tja, hva skal man si om den? Ut av vogna hoppet en soldat, og ville skyte Michael, men en liten gutt kom med en nellik til soldaten, fred inntrådte, og alle omfavnet hverandre!

Vi velger å klassifisere Michael i klassen for barneunderholdning, og beundrer hans engasjement for en bedre verden.

Vanessa Mae, derimot! - et livsgladt fyrverkeri av en annen verden! Som fiolinen rocker den sprudlende kroppen! Noa gir vi også terningkast ti, og Udo Jürgens overrasket oss med en sterkt kritisk sang til utviklingen i dagens verden. Peter Maffay rocka i gang sin konsert med en bra sang, "Siehst du die Sonne?"

Det gjorde nok mange, for været var godt. Og folk koste seg sammen på konserten, som var døpt "Das Abenteuer Menschlichkeit".

Til slutt tar vi med at Status Quo's livsglade rockeglede virker noe mer tilårskommen og mer tung enn Vanessa Mae's, og at Ringo kom fornøyd, og med æren godt i behold, gjennom sitt show. "With A Little Help From My Friends" er en sikker slager! To fingre til V-form, og ordene "Peace and Love" til avslutningshilsen. Ringo er fortsatt verdt en konsert.


The Rolling Stones i Stuttgart

 Bob Dylan i Frankfurt 


Michael til Krankenhaus

Andre konsertanmeldelser:

Bob Dylan i Ischgl

Konsert: Schuberts Goethe-sanger

SVÆRT NOK FOR MEG - Jonas Fjeld på Rockefeller

Cold Irons Bound

Marianne Faithful

Neil Young

B. B. King

Michael Jackson, Praha 1996

James Brown

The Temptations

The Supremes

Julekonsert i Tyskland:
Prince - The Artist

Peter Maffay - Tysklands Bruce Springsteen

Blandet drops:

Baksiden

På karneval i Stuttgart!

På ski over de syd-tyske marker

Beckenbauer med Goethe-dikt på CD- Rom?

Fotball:

Norske i Bundesliga 98/99

Norske i Bundesliga 1980-99

 Bundesliga-siden 

Jürgen Klinsmanns
Karrierestasjoner
og prestasjoner

Og:

Odd Magne Hansens hjemmeside

Home

PS: I slutten av august har Stuttgart i flere minutter total solformørkelse - byen ligger midt i
et smalt belte som opplever begivenheten. Det ventes nærmere en million besøkere!

All tekst: ©Brage Forlag