16. mai 2002, kl. 12.58:

    Presidenten i det tyske   
  fotballforbundet underslagsmistenkt  

    Mayer-Vorfelder i vanskeligheter   

(Stuttgart)Gerhard Mayer-Vorfelder var i årevis finansminister i delstaten Baden-Württemberg. Etter en del tvilsomme tabber i politikken, måtte han til slutt ta hatten og gå fra ministerstillingen i 1999. Men han fortsatte som president i VfB Stuttgart, inntil han der også ble presset til å gå etter 25 år i presidentvervet. Det var i 2000.

Av Odd Magne Hansen

Likevel greidde han, ikke uten motstand og forutgående debatt, å bli valgt til president i det tyske fotballforbundet i 2001. Da var han i mål, karrierens topp var nådd i en alder av 68 år.

Mayer-Vorfelder er en mann som har hatt en rekke verv, særlig i det tyske, og i de internasjonale fotballforbundene (UEFA og FIFA), som han mer eller mindre har hatt tid til å utføre. Nå viser det seg at han har hatt tid til å ta seg mer enn godt betalt for vervene. Det dreier seg i etterforskningen fra politiet i Stuttgart om 600 000 Mark, (ca. 2,5 mill. kr.) som han urettmessig skal ha mottatt fra VfB Stuttgart i årene 1992-1999.

Politiet på husundersøkelse i VfB Stuttgart!
I går slo en ny bombe ned: Husundersøkelse og beslagleggelse av en rekke dokumenter hos VfB Stuttgart! Samtidig også hos Heinz Bandke, som er formann i klubbens styret.

Som vanlig, når Mayer-Vorfelder må svare for seg i tvilsomme affærer, forstår han også denne gangen ikke hvorfor noen mistenker ham for noen ugjerninger. I det tyske fotballforbundet skal imidlertid stemningen i øyeblikket være noe trykket...

Det hører kanskje med til historien at Mayer-Vorfelder støtter Joseph Blatter, presidenten i FIFA. Han skjønner heller ikke at noen kan mene at Blatter har hatt en tvilsom omgang meg FIFAs midler. Mayer-Vorfelder var også den som sterkest gikk inn for Christoph Daum som landslagstrener, og støttet ham til det ikke lenger var noe å støtte.

Mayer-Vorfelder etterlot seg 35 millioner Mark gjeld i klubbkassa til Stuttgart. Foreløpig har ingen mistanke om at han selv har brukt opp hele beløpet privat.

 Bundesliga-siden 

 Tyskland-siden 


Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!


Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.