Champions League, 25. november 1998:   Bayern München - Brøndby 2-0
Lothar Matthäus snudde kampen - igjen

Av Odd Magne Hansen

Etter en død 1. omgang i fem minusgrader på Münchens Olympiastadion gjorde Bayerns trener Ottmar Hitzfeld genitrekket: Lothar Matthäus ble flyttet frem fra sin vante liberoplass, til en fri rolle på midtbanen. Dermed fikk spillet til Bayern en helt annen schwung. Matthäus spilte som i gamle dager på 80-tallet, og Brøndby skjønte ikke bæra. Matthäus var over alt. Bayerns president Beckenbauer: "Bortsett fra keeper, spilte Lothar på alle plasser. Han var som en nysluppet hingst. Så godt som nå, 37 år gammel, har han aldri spilt." Beckenbauer burde vite det. Han var nemlig landslagstrener da Lothar som lagkaptein førte Tyskland til VM-tittelen i 1990. Det året ble Lothar kåret til verdens beste spiller.

Så var det også Lothars superpasninger som ved begge målene åpnet Brøndbys forsvar. I de 51. minutt gikk Lothar på et soloraid, før han frispilte Brasils nye landslagsspiss Giovanne Elber, som løftet kula over målvakten i danskeburet, før Jancker kom stormende og tilrev seg scoringen ved med pannebrasken å dytte læret i nota.

Lothar gadd da ikke vente lenger enn ytterligere 6 minutter, før han med en superintelligent pasning til Jancker, åpnet danskeforsvaret på nytt - og kampen var avgjort. Jancker videreledet lærkula til røykeren Basler som dundra inn goalen fra spiss vinkel, og frydet seg som et barn. Han trengte virkelig scoringen, etter å ha fått den noe tvilsomme etiketten "århundredets svakeste landslagsopptreden" klistret på sin tilstedeværelse på banen mot Nederland for en uke siden.

Deretter surfa Bayern inn seieren, som var det å ta sukkertøy fra dansker. Alt er dermed klart for superfinale mot Manchester United om gruppeseieren på Old Trafford.

Måtte bare Johnsen, Berg og Solskjær bitte finne formen!Landslags-comeback        Tyskland-Nederland        Home

Til toppen        Bundesliga-siden