7. mai 2002:
  Konkursboet til Bundesligas gigantsponsor  
 betaler 26 millioner Euro til klubbene i mai, 
   istedenfor 130 millioner   

    Bundesligaforeningens krisefond må trå til    

Sist endret 7. mai 2002, kl. 00.35:

(Stuttgart)Sammenslutningen av de 36 proffklubbene i 1. og 2. Bundesliga har bestemt seg for å fordele 56 millioner Euro til klubbene, som delvis erstatning for de uteblivende pengene fra Kirch-konsernets konkursbo. Pengene tas fra et krisefond som er oppbygd over flere år.

De er foreløpig usikkert hvor sterkt konkursen vil ramme de ulike klubbene, men de øverste fem lagene har i alle fall millioner nok. Det er noen av de nedre klubbene på tabellen, og 2. divisjonslagene, som rammes hardest, fordi deres inntekter fra tilskuerne er mindre, og TV-inntektene dermed har utgjort en større del av budsjettet. De rammede klubbene er derfor foreløpig meget forsiktige med innkjøp av dyre spillere.


7. april 2002:

    Bundesligas gigantsponsor havnet i   
    skifteretten i går   

    Tysklands overlegent største konkurs noensinne.   

Oppdatert 9. april 2002, kl. 13.52:

(Stuttgart)Kirch-gruppen heter mediegiganten som er Bundesligas største sponsor. Men bl. a. fordi langt fra mange nok har ønsket å tegne abonnement på betalings-TV-kanalen Premiere, som sender timevis direkte fra Bundesliga hver lørdag, er gjeldsberget vokst til gigantiske høyder. Nærmere bestemt 50 milliarder kr. Nå står konsernsjefen Leo Kirch foran en ruinhaug. Og det i et selskap han selv grunnla for snart 50 år siden.

Av Odd Magne Hansen

Kirchkonsernet skal ifølge avtalene betale ut 100 millioner Euro til Bundesligaklubbene 15. mai. Klubbsjefene skjelver i knærne ved tanken på at pengene kunne utebli. Da vil mange av klubbene selv komme i stor Euronød.

Bundesligaklubbenes avtale med Kirch-konsernet løper til sommeren 2004. I løpet av 4 år vil da etter planen konsernet ha betalt 12 milliarder kr. for Bundesligarettighetene. Om konkursen kommer, er det ingen som tror at andre TV-kanaler vil betale like mye for å overta rettighetene. Spørsmålet blir da om mange klubber må selge spillere for å kunne stå ved sine betalingsforpliktelser.

Det verste scenariet viser klubbmanagere som fallbyr sine stjerner til høystbydene.

Bayern München er en av de få klubbene som likevel kan komme til å greie seg godt. Av sin årsomsetning på 1,4 milliarder kr. utgjør Kirchgruppens bidrag for TV-rettighetene 13,9%. For et av bunnlagene, Freiburg, utgjør TV-inntektene hele 60,7%.

Det sier seg selv, at dersom disse inntektene skulle synke betydelig, vil lønninger og andre utgifter måtte synke. Før neste sesong vil man ha fått mer klarhet i situasjonen. Foreløpig avventer de fleste klubbene planlagte risikoinvesteringer i mer eller mindre lysende stjerner med og uten nykker...


Werner Lorant. 1860 Münchens forrige
trener kan ta Bundesligas finansproblemer
med stor ro: Han er nå trener for en
tyrkisk 1. divisjonsklubb.

Verdensmester Thomas Häßler.
1860 Münchens dyreste innkjøp
noensinne. Snart på billigsalg?


11. juni 2005:
Trond Sollied kan bli ny trener i Stuttgart

Stuttgarter Zeitung melder i dag at Trond Sollied er en av fem kandidater som gjenstår på lista over trenerkandidater, som Stuttgarts president Erwin Staudt vistnok går med i lomma. Og - avisen mener at nordlendingen er knapp favoritt.

De andre - tildels svært prominente kandidatene er: Walter Schachner, østerriker, trente Grazer AK i år, Giovanni Trappatoni, tidligere italiensk landslagstrener, Wolfgang Wolf, som var Svindal Larsens trener i Nürnberg i år, samt Ove Pedersen, trener i Esbjerg. Som outsider - dersom forhandlinger med ingen av disse fem skulle føre til ansettelse - er Stuttgarts tidligere trener Christoph Daum. Han ble mester med Fenerbache Istanbul i Tyrkia i år, og var suksessrik trener i Arne Larsen Øklands gamle klubb, Bayer Leverkusen, inntil han ble tatt av en kokainskandale, og først flyktet til Florida, for så etter et par måneder å komme hjem igjen, tilstå, og bli dømt, på vilkår.

Daum er forresten den siste treneren som greidde å lede Stuttgart til seriemesterskap - i 1992, da med årets, nå sparkede trener, Matthias Sammer, som lagkaptein.

Trappatoni trente Bayern München et par sesonger på midten av 90-tallet, og tok et seriemesterskap med klubben. Som trenergentleman har han et godt navn i Tyskland. han er dessuten berømt for sin elendige, morsomme tysk.

-Trond Sollied har et godt navn
Trond Sollied har et meget godt navn som trener, og har med unge proffspillere, og uten et stort budsjett, allerede oppnådd noe, uttalte president Staudt overfor avisens journalist i går.

SLUTTABELL 2005              SLUTTABELL 2002
 Bundesliga-siden                Tyskland-siden 

20. des. 2002:

Talentene stormer fram i Bundesliga

At Kirch Pay-TV gikk konkurs, har vist seg å ha en positiv virkning for de unge talentene i Bundesligaklubbene.

Fordi klubbene før denne sesongen pga. de manglene beløpene fra konkursboet, ikke hadde råd til å kjøpe dyre nye spillere, har flere av de unge, som allerede var i klubbene, fått sjansen til å spille kamper i Bundesliga.

Og flere har slått ut i full blomst. Særlig fremheves Stuttgart i pressen, der Fjørtofts gamle jern-trener Felix Magath har skapt et ungt, entusias-tisk og fremadstormende lag, som får ros for sin friske, offensive fotball.

Kevin Kuranyi, 20-årig angrepsstjerne hos Stuttgart, banker alle-rede sterkt på landslags-døra til viseverdens-mesteren, ifølge trener Rudi Vøller.

Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

19. aug. -01:

Myggen på rundens lag
da 1860 vant 3-1 i Bremen

13. aug. -01:
Råferskt intervju
med blid Myggen
*

12. aug. -01:
Myggen på tribunen
1-1 hjemme mot Hamburg

5. aug. -01:
Libero Riseth best,
men 1860 tapte igjen
*

2. aug. -01:
Tysk avis:
Myggen en portstolpe
*

29. juli -01:
Myggen gikk slalåm*

7. juli-01:
Makrellfotball av Myggen i Intertoto

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!


Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.

14.06.05, kl. 14.05: Trapattoni kort før undertegnelse i Stuttgart

Det meldes i dag at så sant klubben og den 66-årige suksesstreneren fra Italia blir enige om de siste detaljer i kontrakten, er ansettelsen i boks.

Skulle noe mot formodning klikke i siste liten, ligger, ifølge Stuttgarter Zeitung, Trond Sollied på 2. plass i racet om trenerposten.

Trapattoni har vunnet 19 titler i sin karriere, derav 7 i Italia, med Juventus og Inter. Med Bayern München ble han seriemester i 1997, og cup-mester i 1998. Han har som trener vunnet UEFA-cupen tre ganger, cup-vinnercupen en gang, og seriervinnercupen (som nå heter Champions League) en gang.

Han trente det italienske landslaget i en toårs-periode, inntil 1994, uten, sett med italienske øyne, den store suksessen.

Det er klart, sammenlignet med en slik merittliste, blir den belgsike mesteren av året, og tidligere mestertrener i Rosenborg, Trond Sollied, smågutt.

29.07.05, kl. 12.55: Trapattoni stjerne i Stuttgart

At Stuttgart har ansatt verdens mest suksessrike trener, har utløst eufori i byens fotballmiljø. Og nå, når de har ansatt to danske stjernespillere også (Thomasson og Grønkjær), og nett-opp slo Bayern München i München i ligacupens semi-finale, etter et kanpt kvarters stjernespill av Thomasson da han endelig kom på banen, er optimismen stor. Klubben melder rekordsalg av sesong-kort.