Fjørtoft scoret i hjemmedebuten
_________________________________
Men Eintracht Frankfurt tapte 1-2 for Schalke

Av Odd Magne Hansen

Jan Åge Fjørtoft scoret 10 minutter før slutt i sin hjemmedebut i Bundesliga. Schalkes 3. keeper Oliver Reck misset på en corner, og vips var Jan Aage der og putta læret i nota. Schalke, som til da hadde hatt kampen godt under kontroll, ble nå utsatt for et kort stormløp mot sitt mål, men annet enn nestensjanser og halvsjanser ble det ikke ut av det.

Jan Aages Eintracht Frankfurt tapte midtbanen, og kampen på det. Selv kjempet sunnmøringen bra, og blir stadig kalt for murbrekker. Men det ble for lite godballer å jobbe på. I 1. omgang hadde Frankfurt kun to målsjanser. Et skudd fra Schneider gikk like utenfor i det 25. min, og et frispark fra Sobotszik reddet Reck glimrende. Det som var av halvsjanser for Eintracht, stod ellers Jan Aage for.

Eintracht Frankfurt spilte i en noe diffus 1-2-6-1 formasjon, der Tore Pedersen var en av to sentrale midtbanespillere, og Fjørtoft enslig spiss. Men laget ble i store perioder løpende imellom. Tore Pedersen ble byttet ut 11 minutter ut i 2. omgang. Synd forøvrig, at ikke Frode Grodaas stod i Schalkes mål. Men kanskje neste gang, etter Recks tabbe?


Vel, vi gleder oss til fortsettelsen, både for Tore, Frode og Jan Aage!

(5. desember 1998)


Forhåndsomtale      Tysk presse       Debutkampen       Treneren sparket

17. runde       Home      Til toppen      Bundesliga-siden