5. mai -99: Knallharde tider...

Mot nedrykning for 2/3 av nordmennene i Bundesliga

God kamp av Frankfurt, men Hamburg utlignet i siste minutt!

Eintracht Frankfurt var ikke til å kjenne igjen fra de siste kampene, og vartet opp med vakkert spill og dominans på hjemmebane i går kveld. De ledet 2-0 gjennom scoringer ved Schur (24.) og Fjørtofts angrepspartner Yang (42.), før Tony Yeboah (32 år) scoret et kvarter før slutt, og Hoogma til slutt utlignet.

(Odd Magne Hansen)

Frankfurt hadde flere store scoringssjanser, men Hamburgs keeper Butt reddet glimrende forsøkene til Fjørtoft (18.) og Yang (24.). Jan Åge hadde også en stor mulighet i det 38. minutt, men greidde heller ikke nå å overliste Butt.

I annen omgang kom Hamburg mer med i kampen, men Fjørtoft, som også var innblandet i forspillet til 2-0-scoringen, fikk en ny mulighet i det 63. minutt, men scoringen glapp igjen. Mot slutten gikk kreftene ut av det tappert kjempende Frankfurt-laget, og Hamburg gikk opp til utligning. En ny spiker i Frankfurts kiste, som nå synes matt og svart - klar til gravleggingen av lagets Bundesligadrømmer.

I det 87. minutt kom Hubtschew inn for Fjørtoft. Tore Pedersen var ikke på banen, grunnet ettervirkninger av en bihulebetennelse. Frankfurts nye trener, Berger, uttalte ved overtakelsen av vervet for et par uker siden, at han ville satse på et par lederfigurer, som hadde evnen til trekke de andre spillerne med seg gjennom innsats og vilje. Blant dem Jan Åge Fjørtoft.

Dessverre ser det nå unektelig ut til at det fra høsten av, må foregå mot mindre attraktive motstandere, en klasse lavere. Med fire kamper igjen, ligger Frankfurt nå 5 poeng unna overlevelsesplass, der Werder Bremen (neste motstander!) ligger nærmest, men med en kamp mindre spilt.

Eintracht Frankfurts gjenstående kamper: Werder Bremen (7. mai, B), Borussia Dortmund (15. mai, H), Schalke 04 (21. mai, B), og Kaiserslautern (29. mai H).

PS:   Tore Pedersen vil forlate Eintracht Frankfurt.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 
Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Mer om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Seier mot Werder Bremen

Tyskland-siden

Til toppen Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag