22. mai -99: Knallharde tider... Men det lysner:

Frankfurt slo Schalke 04 3-2! Dramatisk !!

Fjørtoft - goal!

Etter 5 minutter av 1. omgang ledet Schalke 1-0. Etter 14 minutter ledet Schalke 2-0. Stuttgart ledet over Hamburg, Freiburg holdt uavgjort mot Hertha, og Rostock ledet over Nürnberg. Alle resultater gikk mot Frankfurt - klubben var i 2. Bundesliga, og alt så helsvart ut.

(Odd Magne Hansen)

Men plutselig lettet fansens stemning betydelig, idet Fjørtoft i det 24. minutt isende kaldt satte en keeper-retur i nota bak Frode Grodaas-beseirer Oliver Reck. Det var Sobotzik som mottok ballen litt utenfor 16-meteren, og dro seg sterkt og nydelig fri, men bomma på goalen og traff Reck isteden. Jan Åge, derimot, fant maskene, og jublet som bare han kan.

Tore P. fikk en mørk start. Han sov, og Schalke kunne gå i føring. Et frispark ble tatt raskt, uten at Tore fulgte med. Drømte han om nye jaktmarker? Tores mann fikk lagt inn, og der stupte scorer Oliver Held frem og utførte et vakkert hodestøt liggende i lufta.

24. minutt: Nytt Freistoss. Rundt 30 meters hold, midt foran keeper Nikolov. Denne gangen var det han som halvsov. Pang i garnet fra tyrkeren Hami. Flott skutt. Det var noe som ikke stemte med mur, keeper og goal. Ballen fór rett fram, inn halvhøyt ved Nikolovs venstre stang.

Ga aldri opp
De fleste lag hadde tapt etter en slik start. Men Frankfurt spilte ufortrødent videre, med like stor innsats som før. Og akkurat det er noe som virkelig savnes i fotball. Kollektive sammenbrudd etter motgang er vanligere enn regn på Vestlandet om høsten. Og da Fjørtoft putta, var alt atter åpent.

I det 40. var Weber fri, med heada slik at keeper Reck redda. Med et nødskrik. Den tydelig nervøst urolige Frankfurt-trener Jörg Berger, tidligere sparket Schalke-trener, fikk tydeligvis peppa gutta i pausa. De goalla nemlig allerede i det 53. minutt. Straffe ved Sobotzik. Han venta ut Reck, som gikk til høyre - og da skjøt Sobotzik til venstre 2-2! Det var forøvrig Fjørtofts Manndecker som handsa rett foran Jan Åge. 7 minutter senere kom Westerthaler for angriper Yang. Sobotzik kom seg fri etter 63 minutter, men skuddet ble blokkert til corner. Frankfurt jaget og jaget. Et goal til måtte her...

I det 70. gikk Fjørtoft på trynet ved straffemerket, med ballen mellom bena og oppasseren på ryggen, men ingen straffe - mente dommeren, og han har jo diktatorisk makt. Så da så. Frankfurt hisser seg opp, og Uwe Bindewald får gult få sekunder senere, for illsint å denge ballen i gresset etter å fått frispark mot seg.

Men ingen Frankfurter gir likevel opp. I det 75. minutt blir Olaf Janssen på et av sine mange Leo-løp spilt nydeli i beina, går fram, og scorer - nesten! Reck får ballen mellom bena, men Janssen får returen i bena! Han lar seg ikke be tre ganger. 3-2! Fjørtoft, også på returjakt like ved, kaster seg langflat oppå en liggende Janssen. Vannvittige gledesscener!

Vi tar med at i mellomtiden har de fleste av de andre kampene utviklet seg til Frankfurts fordel - så nå ser det lysere ut enn på lenge! Da fløyta går, stormer fansen bortebanen og klemmer, beføler og bejubler hver eneste Frankfurter innen rekkevidde.

Nå er saken enkel: Frankfurt må vinne, og minst et av lagene Rostock, Nürnberg, Freiburg eller Stuttgart må tape. Da er neste sesong i lykkelig boks. I tilfelle Frankfurt-seier holder det heller ikke med uavgjort for Rostock sin del.

Nå blir det neppe noen walk-over å slå Kaiserslautern i siste kamp, som i dag banket Duisburg 3-0, og som kjemper for å få delta i Champions League fra 3. kvalik-runde, sammen med Hertha Berlin. Men håpet og spenningen holder seg ei uke til, og ikke minst tror vi Tore P. er glad for det, etter sin høneblund i begynnelsen av kampen.

Vi tillater oss å stå over poenggivningen - dette var en slite- og innsatskamp, der det var tynt med stort spill og ditto prestasjoner. Men Olaf Janssen er god...

Eintracht Frankfurts gjenstående kamp: Fjorårsmester Kaiserslautern (29. mai H).
_ _ _ _ _ _
PS 25. mai:
Kicker gir Olaf Janßen karakteren 1,5, særdeles bra, gjør ham til kampens spiller, og bringer ham rett inn på ukas lag, for 2. gang i sesongen. Fjørtoft får 3,5, Tore P. det samme, Yang 5 (stryk) og Sobotzik 2,5.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 
Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League


Mer om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga


1999

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Franfurt tapte for Bayern

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia Dortmund


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

 Tabellen 

Tyskland-siden Bundesliga-siden 


Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag