15. mai -99: Knallharde tider... Men en liten lysning:

Frankfurt slo Borussia Dortmund 2-0 !

Fjørtoft lurte offsidefella - goal!

1. omgang av kampen var jevn - og jevnt kjedelig. Intet stort spill, men med sjanser jevnt fordelt til begge lag. Til det gjenstod 5 minutter av omgangen.

(Odd Magne Hansen)

Da lettet nesten de gamle tribunetakene på et fullsatt stadion i Frankfurt (50 000), idet Fjørtoft i det 41. minutt ble spilt strålende gjennom, med en lang, flat ball fra Sobotzik. Helt alene, nesten fra midtstreken, fikk han lov å spurte, med fintfølende, perfekte touch på ballen, direkte mot mål. Ingen tysk reservelandslagskeeper var i stand til å stanse det velplasserte skuddet fra kort hold. "Vel, Jens Lehmann er en god keeper, da må man vente, å se hva han gjør", mente en blid Fjørtoft i pausen.

Mannen med 106 landskamper, Jörgen Kohler, mente Dortmund hadde hatt god kontroll på kampen inntil Fjørtoft scoret. "Vi spilte med offside-taktikk, og når sånt passerer, er det et slag i trynet. Etter det falt vi litt sammen", sa en fattet, men skuffet Kohler etter kampslutt.

Så sant, så sant. Etter pause var det et temmelig blekt Dortmund-lag som tasset over gresset i sine gul/hvit-bleke drakter - ikke en sjans. Iallfall ikke til å skrive hjem til Norge om! Frankfurt uten Tore P. hadde nær full kontroll i forsvaret, og i 1. halvdel av 2. omgang hadde de mange store sjanser. I det 70. minutt fintet Fjørtoft ved dødlinja, og la inn en buet ball som Janssen helt alene fra 8-10 meters hold nikka lavt og knallhardt mot goalen, men Lehmann var lynraskt nede og reddet på streken. Før det hadde midtbanespilleren Thomas Sobotzik i det 49. minutt gjort 2-0, på et lignende gjennomspill som førte til 1-0-scoringen, denne gangen fra Olaf Janssen. De gamle Champions League-mesterne Borrussia Dortmund ble regelrett utspilt ved flere anledninger.

Rykker trolig ned
Tross seieren er skumringen ganske langt fremskreden for fotballaget fra finansbyen. Etter at Werder Bremen vant sin hengekamp tirsdag, og nesten alle dumpekandidatene nå vant, må Frankfurt trolig vinne begge de gjenstående kampene for å kunne sjalte inn flomlyset til 1. Bundesliga-spill til høsten. Selv det kan vise seg å ikke holde.

Jan Åge Fjørtoft var relativt anonym de første 40 minuttene, og lite med i spillet. Etter scoringen, derimot, da løsnet det for gutten. For annen omgang gir vi ham en 2,5'er på skalaen, for kampen under ett en krystallklar 3-er. Han står nå med 4 scoringer for klubben, og tar inn på Jørn Andersen, med sine 33! Bare det nå ikke blir 2. Bundesliga fra høsten...

Eintracht Frankfurts gjenstående kamper: Schalke 04 (21. mai, B), og Kaiserslautern (29. mai H).

PS:
Vi tar med at Hamburgs keeper Hans-Jörg Butt scoret sitt 5. Bundesliga-mål i inneværende sesong i det 90. minutt mot Borussia Mönchengladbach i går. Dermed har han en scoring mer enn Fjørtoft, som dog bare har spilt en halv sesong... Alle Butts scoringer er kommet på straffer. Det er ny Bundesligarekord. Den gamle toppscorerrekorden for keepere var 3 på en sesong.

 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 
Les også:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock


Mer om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen


Om Lothar Matthäus:

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?

Tyskland-siden

 Tabellen 

 Bundesliga-siden Til toppen

17. mai:
Fjørtoft: - Nürnbergs seier over Bayern München var så sikkert som amen i kjerka!

Jan Åge Fjørtoft er, i motsetning til mange andre, ikke overrasket over dumpekandidaten Nürnbergs hjemmeseier over mester München. Og fortsetter: -Det var også klart, at det i Werder Bremen finnes så mye substans, at de kan berge seg fra nedrykning. Trenerskiftet fra Werner Fanz til Jörg Berger kom sannsynligvis for sent for oss. Men vi skal satse alt på å vinne de to siste kampene, det vil gi oss 37 poeng. Det kan rekke. Det verste ville være ikke å virkelig forsøke, mente Fjørtoft ifølge fagbladet Kicker.

Vi registrerer at vi denne gang kom likt ut med "Kicker" for Fjørtofts karakter. De ga også en solid 3'er (+intervju).

All tekst: ©Brage Forlag