Den  norske           Bundesliga-siden 2000           Den  norske           Bundesliga-siden 2000           Den  norske           Bundesliga-siden 2000           Den  norske
5. mars -00:

Fjørtoft på banen - scoret

Frankfurt fikk 1-1 mot Borussia Dortmund

For første gang etter hornhinnebetennelsen, og under ny-trener "Jern-Magath", og i vårsesongen, var herr Fjørtoft på banen. Det ble goal.

Etter en forsvarsfeil av 106-landskamper-mannen Jürgen Kohler, som sendte et klareringsspark i medspiller, fikk Fjørtoft plutselig sjansen med hodet fra ca. 5 meters hold. Han lot seg ikke be hverken tre eller to ganger. Dønnsikkert satt spilleredskapen i nota - utligning til 1-1!

Det holdt seg kampen ut, men Frankfurterne mangler fortsatt 3 poeng til en ikke-nedrykningsplass.

Vi syns vi må nevne at Fjørtoft kun hadde vært på banen noen bittesmå sekunder, da han scoret. I det 78. minutt kom han inn fra benken, spurta inn i feltet, og der dalte ballen ned på hans ledige hode.

Med denne scoringen er Fjørtoft oppe i 11 scoringer i Bundesliga. Det er en mindre enn Rune Bratseth, og to mindre enn Anders Giske. Fjørtofts scoring var det 160. mål av en nordmann i Bundesliga.


1. mars -00:

Lothar gikk kampen ut da Bayern rundspilte Real i Madrid
Bayern München i kjempeform med super angrepsfotball

Det var nesten ikke til å tro: Fra første spark på plastikkula var Bayern best i alt - gikk rett i angrep, og bokførte sin femte klare sjanse i det 12. minutt! Real derimot, hadde ingen mulighet mot en defensivopptreden fra Bayern, som i taktisk formasjon, og sikker, samspillstimet og hurtighetsorientert utførelse gjorde Real-gutta til tafatte løkkefotballere.

(Odd Magne Hansen)

Rettferdig nok kom Bayernledelsen etter 20 minutters spill, da Mehmet Scholl i ensom majestet nydelig, lynraskt, ble spilt gjennom av brasse- og landslagsgutten Giovanne Elber (tidl. Stuttgart). Et lite vipp med tåspissen, og ballen hevet seg akkurat høyt nok, over keeper Casillas. 1-0!

Men Bayern bare fortsatte stormløpet
og la på to til, før pause. Et av dem ble utlignet, på en av Reals ytterst få muligheter i 1. omgang. Etter hvilepausen derimot, scora Real nok en gang, allerede etter to minutter, på noe ingen trodde kunne bli en sjanse, men det fantastiske innlegget fra Carlos ramla, fra en høy bane, ned på en utruet skalle, tilhørende Morientes, som kunne hodedytte kunststoffkula inn fra 6-7 meters avstand til målstreken. Kunne Kahn hentet ballen ned? Vel, han gjorde ikke det - og kampen ble litt mer spennende. Real kom nemlig inn i den. Dog stod fortsatt Bayern bra bak, særlig Ollie Kahn, som hadde mange stilige avklaringer, med den digre kroppen flygende gjennom luften. Så nikka brassen Sergio fotballen i garnet på en corner i det 66. minutt - og kampeutfallet var krystallklart. Münchengutta bare surfet inn.

Lothar Matthäus spilte sin 100. europacup-kamp, og var strålende fornøyd med en så flott opplevelse i sin nest siste, evt. tredje siste kamp for sydtyskerne. New York kaller, mann!

Matthäus merker alderen
Men Lothar - du eldes! Du var blant de dårligste på laget ditt! Vi mener å se at mannen som fyller 39 den 21. mars, på et så høyt nivå nå ikke er lynrask nok, og ikke har stort nok løpspensum. Motstanderbena er for raske for deg, Lothar! Hvordan skal dette gå i EM? Da er du enda noen måneder eldre! Der møter du dog ingen Carloser, men dog. Et råd, Lothar: Ta med deg et par treningskamper med landslaget til, for å forbedre verdensrekorden din, men hopp over EM!

Intet vil vi forsverge, for selv 39-åringer kan bli bedre enn de er i øyeblikket, men hurtigheten til de store stjernene spørs det om du atter når! Og når hurtigheten avtar, tar det på kondissen! Man må nemlig sprinte 100%, der man før kunne greie seg med 90%. I løpet av en lang omgang, kan det bli mye blåsebelg fra munnen, og stive muskler pga. for lite blodtilførsel. Tren hjertemuskelen, Lothar!

Vi venter i spenning - mot juni!2. feb. -00:

- Eintracht Frankfurt betalingsudyktig i mars
Skandalen vokser og vokser, formannen gikk

Det blir bare verre og verre. nest sist på tabellen etter høstsesongen, med 7 poengs avstand til overlevelsesplass. Men nå kan det se ut som klubben ikke overlever lenger enn til mars!

(Odd Magne Hansen)

Uten ledelse etter årsmøtet mandag kveld
Formann Rolf Heller ga opp, og la ned vervet. Geschäftsmann (forretningsmann) Rainer Leben er foreløpig den sterke mannen i den mangelfulle ledelsen. Han uttalte: "Eintracht har valget mellom Champions League og 3. divisjon." Kanskje sannere enn noen tror. Spørsmålet er om det blir noe valg. Klubben står overfor trusselen om å miste profflisensen, fordi gjelda er skyhøy. Avgjørelsen ventes å falle 15. mars.

Ny-trener "Jern-Magath" fortviler
Siden redderen Jörg Berger, ble sparket etter høstrunden, har den nye treneren Felix Magath, som sist fikk sparken i Werder Bremen for et års tid siden, tatt over sjefsstemmen på treningene. Mye kondistrening, første trening i skauen kl. 7.30 om morgenen! Fjørtoft, stiger kondissen?

Vi bare nevner det: Magath var ytterst fortvilet over spillet og resultatet i de første treningskampene på nyåret, mot 3. divisjonslag. "Kan de ikke bedre?" stotret han fortvilet. Fjørtoft har spilt i de fleste treningskampene, men bare deltid.

1. feb. -00:

Frode Grodås spilte treningskamp for Schalkes Bundesligalag i Istanbul!
Vi måtte riktig gni oss i øynene! Vi hadde hoppet i stolen: Grodas, stod det i kicker, øverst i lagoppstillingen til Schalkes treningskamp mot Galatasaray i Istanbul. Gamlingen stod hele kampen! Resutatet? 2-0 til Galatasaray. Frode fikk en bak seg i hver omgang.

Vi tar dog med at det aller meste tyder på at en annen gamling, Oliver Reck (tidl. Werder Bremen), fortsatt er førstevalget til Schalkes trener, en annen "Jern-trener", hollenderen Huub Stevens, når ligaen tar til igjen, fra fredag.
 

 Bundesliga-siden           Up-dates

 Dieter Baumann dopingtatt 


Fra forrige Bundesligasesong:

Hertha - Rostock 2-0

Bayern-Hertha 1-1

Hertha mot Champions League

Norske i Bundesliga


Og:

10 på topp - spillerne med flest landskamper i verden

Odd Magne Hansens hjemmeside

 Sluttabellen 1999 

 Bundesliga-siden NY BOK:
Erotikk og videnskapskritikk
 

All tekst: ©Brage Forlag