8. mai 2002:

    Kokainsaken mot Christoph Daum avsluttet - pengestraff  

    Fikk sparken i Besiktas Istanbul   

(Stuttgart)Christoph Daum har hatt en meget turbulent tid siden kokain-saken brøt løs i september 2000, da Bayern München-manager og tidligere verdensmester Uli Hoeneß indirekte i pressen antydet at Daum konsumerte kokain. 2. oktober samme år anmeldte Daum Hoeneß til politiet for bakvaskelse og ærekrenking. Den saken ble det aldri noe av, da en håranalyse som Daum frivillig gjorde, viste en meget høy kokain-verdi. Da Daum fikk greie på analyseresultatet, satte han seg umiddelbart på nattflyet til Florida, og var der i dekning for pressen i ukevis, før han kom hjem og tilstod på en showpreget pressekonferanse. Da var han tydeligvis avvent.

Av Odd Magne Hansen

Nå er saken mot ham i mål. Og Daum kom mye lettere fra det enn ventet. Frikjent for en rekke kjøp av kokain, og for anstifting til kjøp. Skarve 20 000 Euro må han betale til institusjoner som hjelper ungdom mot narkotika.

Etter å ha brukt vinter og vår på rettsaken, mens Daum innimellom de 30 dagene han måtte møte i retten, har trent Besiktas til 3. plass i serien, og tapt cupfinale, ble forliket et slapt nedslag for anklageinstansen. For Daum en poengseier, etter å ha mottatt en rekke harde treffere. "Den verste tiden i mitt liv", sa han sjøl da forliket var kjent.

Christoph er for tiden arbeidsløs, etter at ledelsen i Besiktas fant ut at resultatene ikke holdt mål. Så kan man være spent på hvor han neste gang får jobb. Iaktagere tviler sterkt på et come-back i Bundesliga med det første...

29. april 2002:

    Daum tapte mot rettsmedisiner   

    Men på 3. plass i tyrkisk liga   

(Stuttgart)Christoph Daum er sterkt kokainavhengig, har en spaltet personlighet og er sterkt selvmordstruet...

Av Odd Magne Hansen

Dette har vi nå ifølge byretten i Køln rett til å skrive. Saken er den, at Daum, som denne sesongen har trent Besiktas Istanbul, hadde levert inn klage mot rettsmedisineren Herbert Käferstein. Det var akkurat disse ordene Daum ville ha kjent usanne, døde og maktesløse - men dengang ei. Køln byrett hevder i sin avgjørelse 16. april at Daum ikke har noen grunn til å klage over utsagnet fra rettsmedisineren.

Christoph Daums klubb Besiktas Istanbul ligger en runde før slutt på 3. plass i ligaen, og vil beholde den plassen, uavhengig av resultatene i siste runde. Dermed blir det UEFA-cup på klubben, mens Werner Lorant, trener i Fenerbache Istanbul, ligger på 2. plass, med mulighet til å ta tittelen.

Forøvrig er å si, at Daum har nesten vært like mye i Køln denne sesongen, som i Istanbul. Han har hatt mer enn nok å gjøre med å svare for seg i retten, og forhandlingene i saken mot ham pågår fortsatt. I løpet av sesongen ble han forøvrig atter pappa, denne gang med ny kone.

Daum hevder forøvrig nå selv at han er fri fra sin kokainlast. Antagelig har han rett. Iallfall ser hans øyne, som før avsløringen stod ut av hodet hans som på stilker, nå relativt normale ut.

Så vi får håpe at utsagnet, som falt for et drøyt år siden, ikke lenger stemmer. Da kan det jo hende retten ikke gir oss rett til å benytte uttalelsen lenger...

 Bundesliga-siden 

 Tyskland-siden 


Alt om Myggen i Bundesliga:

Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!


Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til hver av bøkene.
Du fyller ut navn og adresse, og får sendt bøkene portofritt hjem i postkassen, vedlagt innbetalingsgiro.
Leveringstid ca. 5 dager.