Bayern München - Eintracht Frankfurt 3-1

Bayern best - men nordmennene kom på slutten

Stort samspill: Pedersen - Fjørtoft - Pedersen - Fjørtoft - goal !

Det var gått 80 minutter av kampen. Bayern gikk mot en lett seier, men Frankfurt hadde de siste minuttene tatt over spillet. Laget var ikke til å kjenne igjen fra de første 70 minuttene - så rar er fotballen. Da skjedde det: På 25 meters hold fikk Tore Pedersen ballen, spilte en dobbelt trekant med Fjørtoft, som da siste gang fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, med ryggen mot goallen. Men gutten har vilje, driv, styrke og tæl! Gikk mellom tre klegger som hang på ham, finta og brøyta seg fri, og pang! Reservekeeper Dreher kunne bare snu seg å hente ballen fra maskene.

(Odd Magne Hansen, 16. april 1999)

Duellen Matthäus-Fjørtoft ble det ikke mye av, i direkte nærkamper. Begge vandret mye, og Fjørtoft opererte mye som en langt tilbakehengende spiss, faktisk som midtbanespiller! Fjørtoft har utviklet seg til et arbeidsjern, men noen stor tackler er han ennå ikke blitt. Men jernkondissen kommer godt med, laget ble mye løpende imellom, særlig i 1. omgang. Klasseforskjellen i snøværet var stor. Særlig var de hyperraske kontringene til Bayern livsfarlige - fra egen banehalvdel i vannvittig fart rett på mål. Og mål ble det.

Stefan Effenberg, banens beste, sendte langpasninger som åpnet forsvaret på begge Bayerns første mål. Salihamidzic heada inn det første (26. min), Zickler tok en lang, høy Flo-pasning elegant ned på brystet, vendte trengt, og goalla nr. to (34. min). Stor prestasjon.

Tett snøvær
I pausen ble Olympiastadion i München måkt, snøværet lettet, og det ble langt lettere å se den hvite ballen. Under snøen var gresset grønt. Banen fin, men glatt og våt.

Hurtig Matthäus
Matthäus fikk vist lynhurtighet, der han løp opp en igjennomspilt Westerthaler, og hindret scoring. Ellers hadde han en rolig dag, uten å foreta seg mye spektakulært i snøværet, før han gikk ut etter 60 minutters spill, fornøyd etter en lett arbeidsdag for München-gutta så langt.

Men en stund etterpå snudde kampen mer og mer, særlig etter at Thomas Strunz hadde lobbet inn 3-0 i det 72. minutt. Tore Pedersen og Jan Åge viste godt underholdende samspill etterhvert, Tore i en venstre midtbaneposisjon, med noen vandringer ut på høyre midtbane. Begge tok'n på hæl'n flere ganger, med brukbart hell. Og hele laget hevet seg, men alt for sent. Bayern vant svært fortjent.

På landslaget?
Tore Pedersen kom seg utover i kampen, sammen med resten av laget, og med ytterligere stigning kan han vel snart banke på landslagsdøra igjen han også, uten å måtte skamme seg.

Men den gjennomsnittlige standarden på Frankfurt-laget ligger langt under München-guttas. De var spesielt i 1. omgang langt hurtigere, og mye mer ball- og pasningssikre. For Frankfurt vil det bli vanskelig å komme over streken igjen. Laget ligger nå nest sist, fire poeng fra strekplass.

Direkte på TV
Kampen gikk live på den reklameavbruddsfrie betalingskanalen Premiere.

 Les Toni Schumachers syn på kampen Tyskland - Finland 
Les også - fra 1998:

   Om Fjørtoft   

25.11: Fjørtoft til Frankfurt

26.11:
Tysk presse

27.11:
Debuten

05.12:
Hjemmedebuten

09.12:
Treneren sparket

13.12:
17. runde

20.12:
Norske i Bundesliga

Fra 1999

06.04: Matchvinner

13.04: På rundens lag

15.04: Forhåndsomtale         Bayern-Frankfurt

18.04: Nok en trener         sparket

   Om Matthäus   

 Fra 1998:

All tekst: ©Brage Forlag