20. okt -99:

Dieter Baumann! mistenkt for doping!
Tysk idretts største skandale i moderne tid

Tenk deg at erkebiskopen i Oslo avsløres som satanist, Gro Harlem Brundtland som toppleder i Mafiaen, og Kåre Willoch som livslang russisk spion! På dette skandalenivå ligger avsløringen av den meget sterke mistanken mot Dieter Baumann, Olympia-vinneren på 5000m i 1992, for tysk idrett.

(Odd Magne Hansen)

Baumann er en meget munnfør herre, og usedvanlig populær, kjent som sympatisk og fanatisk dopingmotstander med indirekte anklager mot medløpere, og som mediekjær debattant vedrørende dopingproblematikken. Den 34-årige syltynne løperen har sittet i utvalg med topppolitikere, og har hatt samtaler med innenriksminister Schily, om hvordan man kan gå frem for å komme lengst mulig i bekjempelsen av dopingondet. Nå er man tydeligvis kommet så langt at han selv er blitt avslørt... Eller?

Dieter Baumann nekter blankt
Det må være noe fundamentalt galt enten med dopingkontrollsystemet, 9 av 10 idrettsutøvere, eller hele toppidrettssystemet selv. Det siste året er den ene etter den andre av de aller største mangeårige stjernene gått i hvilepause. Vi nevner: Linford Christie, Javier Sotomayor, Malene Ottey. I tillegg kommer en rekke B-stjerner i fri-idrett og sykkelstjerner en masse. Fotballgutta går for tiden også stadig oftere i urinfella. Og tallet på de tatte som nekter, går mot uendelig...

Hva er redningen?
Som Dieter Baumann selv har sagt: "Jeg tror ikke idretten kan vinne kampen mot doping". Nei, det tror ikke vi heller. Toppidrett er nemlig blitt gambling, der potten er millioner av kroner (dollar). Og arrangører og funksjonærer på alle plan i alle idrettsorganisasjoner er avhengig av/begjærer meget sterkt mest mulig mammon.

Vårt forslag
Det internasjonale fri-idrettsforbundet bør legge ned all stevnevirksomhet i fem år. Ikke et stevne bør arrangeres, der en utøver direkte eller indirekte kan tjene en dollar! Friidrett bør tas av det olympiske programmet i Sydney. Så begynner man på nytt i 2005, med alle gamle rekorder strøket av listene.

Bare slik kan det internasjonale friidrettsforbundet gå inn i det nye årtusenet med æren i behold. Alle som medvirker på alle plan, må anses som medskyldige. Det går ikke lenger an - for noen - å si "vi visste ingen ting"...

Så får heller pengemakten og dopingutøverne danne sin egen liga, utenfor de nåværende forbundene og organisasjonene. Og dope seg så mye de vil. Da ser man iallfall hvem som er for eller mot doping!

Og en ny, sunn amatøridrett, fullstappet med dopingkontroller, kan gjenoppstå.


PS:
Vi tilføyer at Dieter Baumann gjør et godt inntrykk på pressekonferanser og i TV-intervjuer om saken. Uten å blunke, svarer han tilforlatelig på de vanskeligste spørsmål. Om han skulle være skyldig, og selv vite om det, er han en fantastisk løgner.


 Baumann hadde doping i tannpastaen! 

Fra forrige sesong:

Hertha - Rostock 2-0

Bayern-Hertha 1-1

Hertha mot Champions League

Norske i Bundesliga


Og:

10 på topp - spillerne med flest landskamper i verden

Odd Magne Hansens hjemmeside

 Sluttabellen 1999 

 Bundesliga-siden 


   NY BOK:  Sex, fyll og galskap   

All tekst: ©Brage Forlag