Den  norske          Bundesliga-siden           Den  norske           Bundesliga-siden           Den  norske           Bundesliga-siden           Den  norske

7. april 2001
1860 München - Bochum 2-4

Etter en turbulent tid i 1860 München-strøket pga. trener Lorants flørt med Eintracht Frankfurt, og den derfor stadig pågående krangelen med president Wildmoser, var Myggen på banen igjen. Men det gikk rett i bøtta.

Av ODD MAGNE HANSEN
Lørdag 7. april 2001 23:50

Ved to av de fire baklengsmålene var han rimelig lite involvert, selv om han burde vært det. Vimset forvirret langt fra mann helt bakerst i et mer enn halvåpent 1860-forsvar. Det ble lett match for bånnlaget Bochum.

Kampens store spiller var den 1.68 meter høye tyrkeren Yildiray Bastürk (22) på Bochum. Han scoret både 0-1 i det 37. minutt, og 0-2 i det 49., før amatørspilleren Schröder satte inn reduseringen til 1-2, på en praktfull, flygende heading. Dessverre i eget mål.

München-gutta fattet et nytt tynt håp, men tre minutter senere stod det 1-3, da Reis fra 6 meter på pasning fra Bastürk slo inn Bochums 3. mål. Borimov ga 1860 2-3 i det 86. min, før Schindzielorz satte sluttresultatet til 2-4 i det 88.

Det var en kamp der 1860 hadde overtaket inntil den første scoringen kom, men Bochum tok da over, og vant en fortjent seier. De norske spillerne utmerket seg ikke i positiv retning, både Riseth som midtstopper, og Myggen som midtbanemann, spilte hele kampen, og begge får 5 (svak, nest dårligste karakter) på spillerbørsene i Welt am Sonntag og Bild am Sonntag. Bastyrk gis ren ener i begge avisene, som altså er 100% enige i at klasseforskjellen på nordmennene og tyrkeren var enorm i denne kampen.

Etter denne kampen står Myggen fortsatt foran Riseth mht. ant. kamper i Bundesliga. Men avstanden er liten: Myggen har 16 kamper, 0 goaller, og Riseth 15 kamper, og en goal.

Utvilsomt har turbulensen om Werner Lorant forplantet seg blant spillerne, og sannelig må treneren få orden både på seg selv og laget - hvilket synes noe utopisk i øyeblikket. Men på mandag skal visstnok presidenten og treneren ha en alvorlig samtale - vi er meget spente på utfallet og det fremtidige klimaet i klubben...


PS:
Hvis Lorant går til Frankfurt etter sesongen, spekuleres det nå i at den arbeidsløse Winnfried Schäfer, den siste treneren til Geir Frigård i TeBe Berlin, kan være aktuell som ny trener. Han hadde på 90-tallet stor sukssess med Karlsruhe, før han raskt fikk sparken i Stuttgart, og altså inntil sesongslutt i fjor trente TeBe Berlin.

Aktuelt om Myggen

 Spillere med flest landskamper i verden 
Tippekonkuranse:

Erik Mykland har aldri vært en "Torjäger", som de sier her. I de første 14 av ialt 34 Bundesliga-rundene har han imidlertid vært mer skuddlysten enn før. Nå har du sjansen til å vinne vår minigjettekonkurranse: I hvilken kamprunde scorer Mykland sitt første mål?

Skriv inn ditt tips i Gjesteboken!

Omfattende statistikkdel
 Bundesliga-siden 

Et utvalg kampomtaler:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

 Lothar og Bayern best, men Kjetil og Hertha fikk 1- 1 (9/5)
Lothar og Bayern München tysk mester 1999


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

 Enorm presseomtale av Fjørtoft (30/5)

Gigantisk triller i    (29/5)
Sluttabell 1999

 Dramatisk for Frankfurt - Fjørtoft scoret (22/5)

 Frankfurt slo Dortmund 2-0 - Fjørtoft scoret (15/5)

 Eintracht Frankfurt vant - flott Fjørtoft-forarbeid til 2-0 målet  (7/5)

 Tore Pedersen og Jan Åge Fjørtoft på vei mot 2. Bundesliga (5/5)

 Eintracht Frankfurt sparker treneren - igjen ! (18/4)
Jörg Berger ny trener

 Bayern slo Frankfurt 3-1 - Fjørtoft scoret (16/4)


Og fra sesongen 1999/2000:

Updates

Tyskland-siden


Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag