5. des. 2000: (1860 München - Parma 2-2, 0-2)

ERIK MYKLAND UTVIST IGJEN

Parma slo ut 1860 i 3. runde i UEFA-cupen

Myggen spilte et par sekunder som 2. keeper - og det syntes dommeren var en keeper for mye. Bortsett fra at han ikke holdt ballen, presterte han et riktig godt keepergrep, og hentet ballen ned fra vinkelen, der han stod på linja ved en corner. Mykland skjønte straks hvor det bar, og gikk rett bak mål etter keeperredningen. Der han mottok sitt røde. Da hadde han allerede tatt retning dusjen.

Trener Lorant ble etterpå spurt hvorfor han hadde Mykland, lagets nest minste spiller, på linja, og svarte at de andre hadde manndekkingsoppgaver, fordi Parma går med veldig mange gode hodespillere i angrep på cornere.

Lorant sa også at spillerne hadde gitt for mange cornere.

Som kommentar til klubbens resultater i det siste, uttalte han: "Det er alltid slik, det kommer gode tider, og dårligere tider. Det vil snart snu seg. Slik har det alltid vært." Og han burde vite det, som trener i klubben de siste åtte årene.

Klubbledelsen gir uttrykk for at det har vært for mange kamper på for kort tid, i forhold til den stallen de har. Spillerne er slitne, etter å ha spilt i den tyske cupen, kvalifisering til Champions League, i UEFA-cupen og i Bundesliga. Nå satses det alt på å roe seg og hvile ut i vinterpausen fra 16. desember, og å finne overskuddet, og deretter trene seg opp til sesongstarten i slutten av januar. Det er borte mot Werder Bremen.

Siste:

1860 München legger inn protest

President Karl-Heinz Wildmoser i 1860 München uttalte etter kampen i kveld at de vil legge inn protest på kampen, for dermed å få spille kampen på nytt.

Protestgrunnen er at da Fabio Cannavaro fikk sitt andre gule kort etter en stygg albue, og måtte forlate banen, foretok Parma samtidig et spillerbytte. Mens spillet var i gang, skal Parma ha hatt 11 mann på banen i noen sekunder, mens de egentlig bare skulle hatt ti.

Det kan synes tvilsomt om 1860 München får medhold i saken. Men dersom kampen virkelig skulle spilles på nytt, kan Myggen delta. Alt som skjedde i kampen vil i så fall bli radert ut av fotballhistorien - også Myggens 2. røde på seks dager.


Før vinterpausen står følgende tre kamper på spillekalenderen:

16. Spieltag 08.-10.12.2000 1860 München - Hansa Rostock

17. Spieltag 12./13.12.2000 Energie Cottbus - 1860 München

18. Spieltag 15.-17.12.2000 1860 München - Hamburger SV

Det er en del som tyder på at Myggen allerede fra i kveld kan ta første fly til Risør, og dermed en utvidet, lang juleferie. Dette dersom straffeutmålingsnemda er streng, etter Myggens forrige røde kort, i siste seriekamp.

FØRSTE KAMP ETTER VINTERPAUSEN:

19. Spieltag 26.-28.01.2001 Werder Bremen - 1860 München

Av ODD MAGNE HANSEN

Aktuelt om Myggen

Men for 12 måneder siden var det andre baller!

 Spillere med flest landskamper i verden 

Les også om våre "tyske" gutter - fra før:

Rekdal og Hertha vinner

Rekdal og Hertha 1-1 mot Bayern München

Rekdal og Hertha vant igjen, 2-0 mot Rostock

Rekdal i Champions League

Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Matchvinner

Om Lothar Matthäus:

Meritter 1979-1999

Årets spiller 1999

Landslagskaptein igjen

Landslagstrener om to år?


Fra sesongen 1999/2000:

UpdatesOmfattende statistikkdel
                   
Til toppen
Tyskland-siden


Bundesliga-siden

All tekst: ©Brage Forlag