25. juni 2001:

178 Bundesliga-spillere bedre enn Myggen?

  Risør-gutten har ikke helt overbevist fagekspertisen i Tyskland

 

Tysklands viktigste sportsavis, kicker, har i mandagens utgave etter ti kriterier vurdert Bundesligaspillerne. Det viste seg at det som med norske øyne kan se veldig bra ut, med andres blikk kan synes noe annerledes...

(Av Odd Magne Hansen)

Med på listen er spillere som spilte mer enn en halv time i minst fem kamper i vårsesongen. Og med sin delte 179. plass er Myggen faktisk beste nordmann! Hverken Fjørtoft, Sørensen, Berntsen eller Grodås oppfylte kriteriene for å bli vurdert, og dermed ble det kun Myggen og Riseth med norsk pass på lista, Riseth på delt 185. plass.

 

Nå bør man alltid ta slike kåringer og lister med noen klyper salt, og denne lista er neppe noe unntak, fotballfagblad aldri så mye. Av de ti kriteriene avisen har lagt vekt på, kan man jo spørre seg om hva f. eks. ”pleie av egen image” har med prestasjoner på banen å gjøre. Der fikk forøvrig den for tiden intervjunektende Risøringen 65 poeng av 100 oppnåelige, mens Riseth ble gitt 80. De kriteriene Myggen oppnådde høyest score for (80 poeng), var ”taktiske egenskaper” og ”fremtidsperspektiver/markedsverdi”.

 

Lista toppes av Oliver Kahn – mens, hold deg fast – Myggens klubbkamerat og 1860 Münchens stjerne, Thomas Häßler, havnet på en beskjeden 126. plass. Med sine snart 35 år ble han bare gitt 40 poeng for ”fremtidsperspektiver/markedsverdi”.

Til slutt nevner vi at det tidligere harhersket andre syn på nordmenn i Bundesliga: Rune Bratseth raget på 3. plass på listen sommeren 1993.

 

Home       Om Lothar Matthäus       Til toppen

 Bundesliga-siden 
             
 Statistikksiden