8. sep. 2001

Mislykket skuddforsøk fra Myggen

1860 München slo Nürnberg 1-0. Riseth med seiersgoal

Etter en mislykket klarering i Nürnbergforsvaret dro Myggen til med høyrefoten med et langskudd fra 25 meters hold. Mon det var tyngden av hårprakten som var skyld i at tyngdepunktet i skuddøyeblikket lå noe langt bak - ikke vet vi - men iallfall gikk den susende kula 3-4 meter over målet. Dette var München-lagets eneste sjanse i 1. omgang.

(Av Odd Magne Hansen)

Like etter hinket Risør-gutten av banen med forstrukket leddbånd i høyre kne. Da var en drøy halvtime spilt av den kjedelige og spillemessig svake kampen på Olympiastadion, som gikk i regnvær for 40 000 tilskuere.

Storavisen Welt am Sonntag serverer imidlertid sin egen versjon av hendelsen: "I første omgang av lokal-derbyet skjedde nesten ingen ting, selv om trener Werner Lorant tidlig i kampen byttet ut Mykland, for å få mer fart og kraft i spillet ved hjelp av erstatteren Daniel Bierofka. Men byttet hjalp ingen ting."

Kampen i Nürnberg, som hører hjemme i Bayerns nordlige del, fikk likevel en lykkelig utgang for 1860 og Myggen, da Vidar Riseth fikk ballen dalende ned foran foten, 7 meter fra mål, etter et frispark fra Thomas Hässler fra midbanens høyrekant. I trengt posisjon fikk han i det 76. minutt med brukket tå (skjedde i en treningskamp) tuppet lærkula bak keeper Kampa i Nürnbergmålet.

Med dette steg 1860, som hadde en mislykket Bundesligastart, etter 5 kamper opp på en hederlig 8. plass på tabellen.

Myggens fyldige, flagrende hårprakt gjør ham lett kjennelig for fansen bak TV-skjermen. Men de spør seg også: Hva med et pannebånd, Myggen? Man undres virkelig på om ikke håret i enkelte situasjoner kan komme mellom øynene og ballen...

I Bild am Sonntag får Myggen karakteren 4 for halvtimen han spilte. Welt am Sonntag gir ham 5, som egentlig er stryk. Vidar Riseth, som denne gangen spilte sammen med Myggen sentralt på midtbanen, bak den vandrende Thomas Hässler, slapp bedre fra det: Begge avisene mener han fortjener en 3'er.

Seieren var 1860 Münchens første hjemmeseier i Bundesliga mot Nürnberg - siden 1968!


 Jørn Andersen norsk toppscorer i Eintracht Frankfurt 

 Bundesliga-siden 


Om Fjørtoft:

Fjørtoft til Frankfurt

Tysk presse

Debuten

Hjemmedebuten

Treneren sparket

17. runde

Norske i Bundesliga

Matchvinner

På rundens lag

Forhåndsomtale Bayern-Frankfurt

Nok en trener sparket

Uavgjort mot Hamburg

Seier mot Werder Bremen

Seier mot Borussia DortmundTyskland-siden

Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag