18. september 2009:

  Nye verdensstjerner på gang?
Thomas Müller og Mesut Özil tar tyske fotballeksperter med storm  

To 20-åringer med drømmestart på den nye sesongen

(Stuttgart) Tysk fotball synes å stå ved inngangen til en ny stjerneepoke: De to 20-åringene Thomas Müller og Mesut Özil har eksplodert med en kraft på bortimot flere soler i den nye, meget unge Bundesligasesongen.

For å ta den unge Bayern München-stjerna først. Thomas Müller deler etternavn med Bayerns, etter Franz Beckenbauer, mest berømte spiller: Gerd Müller, mannen som har omtrent alle Tor-Jägerrekorder i tysk og delvis også i internasjonal fotball. Gerd Müller er verdensmester, Europamester, og vant Serievinner-cupen tre ganger på rad. Han har målrekorden i Bundesliga med 365 scoringer, noe som vel aldri blir slått. Han ble toppscorer i WM 1970.


Thomas Müller in action

Han er mannen med flest scoringer for det tyske landslaget med 68 kjenninger. Gerd Müller var sikkert ikke verdens beste fotballspiller, men vel verdens beste goalgetter, en mann som trofast spilte for München, i 15 år, før han bytta jaktmarker på sine noe eldre dager, og gikk på måljakt i Florida i den amerikanske førsteligaen, med klubben Fort Lauderdale Strikers.

Denne mannen er det Thomas Müller, både pga. av etternavnet og pga. målteften, blir sammenlignet med. Og – han synes å gå i de store fotspor! Nåja, Gerd var jo en heller liten, muskuløs og kompakt spiller med sine 176 cm uten fotballsko. Thomas, derimot, er lengre (1,86 m, 74 kg), slankere, og en litt annen spillerttype. Men det synes å knalle like mye i nettmaskene når han er på banen!

Du, verden, to goaller i sin Champions League-debut på tirsdag (3-0 for Bayern), to goaller i lørdagens Bundesligakamp mot Borussia Dortmund (5-1 for Bayern)(begge bortekamper). Thomas Müller er en mann som kommer fra Bayern Münchens egen ungdomsavdeling, der han har vært medlem siden år 2000. Guttungen har skostørrelse 44, yndlingsretten er grillede reker, dama han er forlovet med heter Lisa. Han har eksamen artium, og hans hobbyer er musikk, hester, sport og kino, og yndlingsnettstedet er www.Spox.com, som er ei tysk sportside.

Mesut Özil
debuterte mot Norge i Düsseldorf i mars 2009. Özil ble bytta inn i det 78. minuttet, uten at det dengang hjalp det minste. Det ble selvsagt tap. Det var da Drillo nydebuterte med bram og et digert brask og barberte alle tyskerne med sin briljante 4-5-1-taktikk, og losa inn en 1-0-seier over rådløse og oppgitte tyskere.

Men - nå er det ny sesong, og Mesut har briljert i Bundeliga. Med kremfremspill, og en teknikk en Messi verdt. Han har OK hurtighet - og du verden for et blikk!

Etter kampene mot Südafrika (2:0 - 5. september) og mot Aserbaidschan (4:0 9. september) fikk han enestående kritikker i tysk presse, og blir nå hyllet som den kommende nye superstjerna og den tilretteleggeren (ein echter Zehner (10-er), som de sier her) landslaget har trengt helt siden Lothar Matthäus ble skadd midt på 90-tallet, og etterpå ble satt ut av laget i over to år av Berti Vogts.

Özil har tyrkiske foreldre, men er selv født i Tyskland, og spilte på laget som ble U-21-Europamestere i Sverige 29. juni 2009, da de regelrett smadra England i finalen med 4-0.

En norsk lovende 18-åring: Alexander Ruud Tveter, Follo Fotball.

10. november 2009:

  Robert Enke gjorde selvmord i kveld  

Fotball-Tyskland i sjokk

(Stuttgart) En ufattelig melding stod bomfast på tekst-TV da vi gikk inn i kveld: Robert Enke er død.

Han ble 32 år gammel, og parkerte bilen ved en jernbaneovergang i kveld i 18-tiden, gikk et stykke bortover skinnene og stilte seg opp midt i skinnegangen og stod stødt til toget traff ham. Lokomotivførerens nødbremsing i mørket hadde ingen sjanse til å stoppe toget tidsnok.

200 meter i luftlinje fra dødsstedet ligger Enkes datter begravet. Hun døde i 2006, og ble tre år gammel. Hun hadde en medfødt hjertefeil, og gjennomgikk flere operasjoner før hun døde. Enke etterlater seg kone og en 8 måneder gammel adoptivdatter. Han var sykmeldt i 4-5 uker nettopp, og årsaken ble angitt å være en virussykdom i maveregionen. Syk-dommen var en stund mystisk, Enke var slapp, kraftløs, og det tok over to uker før noen diagnose forelå.

Enke gjorde come-back etter sjukdommen for Hannover forrige lørdag, og stod også som alltid godt, da de spilte 2-2 mot topplaget Hamburg sist lørdag. Han har 8 landskamper, og var før sykdommen i september av Bundes-trener Løw ansett for å ha et lite forsprang i kampen om å bli første-keeper i VM 2010. Pga. ikke 100% treningsgrunnlag etter sjuk-dommen, var han ikke tatt ut i troppen som skal møte Chile og Elfenbeinskysten på lørdag og neste onsdag.


  Mesut Özil
Myggen i Bundesliga:Myggen i München - en bred oversiktsartikkel med bilder
- før katastrofen

30. nov. -01:
Myggen sinna på trener'n - satt ut

25. nov. -01:
Myggen stod over da 1860 vant 3-1 i Freiburg

18. nov. -01:
Om Myggen, Sørensen og Berre

8. sep. -01:
Myggen dundret ballen til himmels
og
- Riseth pirket den i goalen

3. sep. -01:
Saftig kommentar til
Polen - Norge

25. aug. -01:
Myggen vant 10-0

19. aug. -01:

Myggen på rundens lag
da 1860 vant 3-1 i Bremen

12. aug. -01:
Kneskadet Myggen på tribunen -
1-1 hjemme mot Hamburg

5. aug. -01:
Libero Riseth best,
men 1860 tapte igjen
- god kamp av Myggen
*


MER OM ENKES DØDSFALL HER

 Tyskland-siden 
 Tilbake til
Nyhets-siden
  Bundesliga-siden 

(Annonse)
Gaveboken til alle lyrikkelskere:
Goethe skrev mange interessante dikt:

„En bok som vekker både glede og ettertanke.“

Ola Bruun, Harstad Tidende

Pris kr 228,-

hos Haugen Bok!

Bestilling:
Et klikk på Haugen Bok tar deg rett til boka.
Du fyller ut navn og ad-resse, og får sendt bø-kene portofritt hjem i postkassen, vedlagt inn-betalingsgiro. Leverings-tid ca. 5 dager.

Mario Gomez - antatt verdi 400 millioner...